Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3869 > La zi Nr. 3869 de luni, 11 aprilie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Se face puþinã curãþenie


27 de poliþiºti, pe lista de posibili disponibilizaþi?

Ministerul de Interne scapã de cei cu probleme de indisciplinã

articol de: (F.Z.)
Cel puþin 27 de poliþiºti buzoieni ar putea apãrea pe lista de disponibilizãri a Ministerului Administraþiei ºi Internelor īn cazul īn care, aºa cum a declarat Ministrul Traian Igaº, restructurãrile vor viza direct cadrele cu probleme de disciplinã, poliþiºtii care au comis abateri, nu ºi-au fãcut datoria sau au dosare penale. 

Mustrãri scrise ºi alte nimicuri
Pe parcursul anului trecut, 27 de angajaþi ai Inspectoratului Judeþean de Poliþie au fost sancþionaþi, fie din cauza comportamentului inadecvat, fie pentru neglijenþã īn serviciu. Ei vin īn completarea altor 39 de poliþiºti, ofiþeri ºi agenþi, pedepsiþi īn anul 2009 tot pentru fapte asemãnãtoare. Din nefericire pentru ei, se pare cã mustrãrile scrise, diminuarea drepturilor salariale cu pīnã la 25 la sutã, amīnarea de la acordarea unui grad superior ºi trecerile īn funcþii inferioare nu au fost singurele pedepse. Ministerul de Interne doreºte cu orice preþ restructurarea iar primul pas, conform declaraþiilor ministrului Traian Igaº, va īncepe cu cei indisciplinaþi. Proiectul ministerului viza disponibilizarea a cel puþin 10.000 de angajaþi deºi existã judeþe cum este ºi Buzãu, unde numãrul poliþiºtilor nu corespunde nici mãcar schemei de personal, peste 70 de posturi fiind neocupate. 

Sindicatul vrea disponibilizãri "naturale"
Īn ciuda faptului cã ulterior numãrul de disponibilizaþi propuºi a fost schimbat ºi diminuat la 8.000 ºi chiar mai puþin de 5.000, concedierea colectivã nu este vãzutã cu ochi buni de miºcarea sindicalã. Singurele criterii admise de cãtre reprezentanþii poliþiºtilor, īn cazul īn care vor avea loc disponibilizãri, sīnt cele pe cale naturalã, prin deces, īn baza pensionãrilor sau a unor demisii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
La Spitalul Brćtianu s-a descoperit o puŗcć
Copiii noŗtri mćnīncć la ŗcoalć mere din Polonia, culese īn 2018

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU