Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3828 > La zi Nr. 3828 de marti, 22 februarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Din nou probleme!


Bugetul insuficient îi lasă pe profesorii rîmniceni fără salarii

Salvarea constă în rectificarea de buget, dar și în încasarea taxelor locale

articol de: (M.L.S.)
Bugetul Rîmnicului a fost votat săptămîna trecută. Este cu aproximativ 20 de procente mai mic decît anul trecut și ajunge numai pînă în luna august cînd salvarea ar fi o rectificare de buget. Rămîne de văzut dacă proiectele privind bugetul fiecărei unități subordonate Primăriei Rîmnicu Sărat vor primi avizul Prefecturii.

Sincope la cheltuieli materiale

În ultimul trimestru al anului, multe din unitățile subordonate Primăriei se pot confrunta cu probleme și în ceea ce privește acordarea salariilor. Primii care ar avea de suferit ar fi profesorii. "Bugetul anul ăsta, față de anul trecut, este unul de funcționare... Sînt unități care, probabil în trimestrul al III-lea, vorbim de lunile august, septembrie, vor avea probleme probabil pe cheltuieli materiale. Probleme ar apărea undeva la învățămînt... suma alocată din T.V.A. este mai mică cu aproximativ 10 miliarde deci s-ar crea unele probleme de salarii",  a declarat directorul economic al Primăriei Rîmnicu Sărat, Macovei Forțu.

"Rectificarea ar fi salvarea"

Pentru a nu crea panică în rîndul profesorilor, Macovei Forțu amintește că aceleași temeri le-au avut atît reprezentanții locali, cît și profesorii și anul trecut însă, pînă la urmă, nu au existat probleme în învățămînt privind acordarea salariilor. Salvarea a constat la momentul respectiv în reducerea salariilor bugetarilor cu 25 %, iar acum ar consta în rectificarea bugetară.  ,,Faptul că este permisivă și rectificarea locală și așteptăm și o rectificare de la bugetul de stat, consider că nu sînt probleme atît de grave. Rectificarea ar fi salvarea... avem șansa să realizăm în proporție mai mare veniturile proprii...", a mai declarat Macovei Forțu. Rămîne de văzut însă dacă proiectele privind bugetul fiecărei unități subordonate Primăriei Rîmnicu Sărat vor primi avizul Prefecturii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU