Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2381 > La zi Nr. 2381 de miercuri, 17 mai 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Se atacă unii pe alții:


Bacalaureat războinic

Elevii cred că examenul e corupt din rădăcini și nu își are rostul

articol de: Sorin DINCO
Bacalaureat războinic
 

Pe forumul electronic de discuții al Ministerului Educației, elevii fac scandal. Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare să îi caute bine la note, dacă vor să dea bacalaureatul. Unii acuză examenul ca fiind corupt și fără rost, alții spun că elevilor li se umflă notele an de an, ca să aibă și ei cu ce intra la facultate.

Atacul elevilor
Pe forumul de discuții, într-un sondaj de opinie liberă și la adăpostul anonimatului, la întrebarea "Cît de corect vi se pare examenul de Bacalaureat?", peste 45% dintre respondenți sînt de părere că "nu foarte corect, din păcate cei cu pile au prioritate". Palma grea dată peste imaginea examenului de maturitate este însoțită de alți 33%, care consideră că bacalaureatul este "opusul cuvîntului corect! sistemul "ai banu-treci bacul (cu brio)" pare să funcționeze de minune, elevii buni fiind clar dezavantajați". Numai 15% dintre cei care au participat la ineditul sondaj spun că examenul este "în mare parte corect, excepțiile sînt rare". Nici un elev nu a votat în dreptul răspunsului "100% corect... fără discuție !"
Contraatacul autorităților
Autoritățile ministeriale au solicitat din județ mediile din liceu ale tinerilor care s-au înscris la bacalaureat, dar exact mediile de la disciplinele la care vor susține examenul. Liceele trebuie să trimită către Inspectoratul Școlar, pînă pe 16 iunie a.c., media generală la terminarea liceului. Astfel, toate mediile candidaților și mai ales cele de la disciplinele ce vor fi susținute la examenul de bacalaureat trebuie să ajungă la minister. Decizia vine în urma sesizărilor din ultimii ani confom cărora notele de la bacalaureat nu reflectă cunoștințele reale ale elevilor. De fapt, este o avertizare mascată pentru cei care vor să își umfle mediile la examen, atît pentru elevi și părinți, dar și pentru evaluatori, care sînt obligați să fie extrem de atenți și riguroși în notarea candidaților. Deși nu se știe care vor fi măsurile aplicate în cazul depistării diferențelor mari între notele din liceu și cele de la bacalaureat, este clar că atmosfera examenului va fi tensionată de conjunctura creată deja, cu o lună înaintea examenului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU