Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3822 > La zi Nr. 3822 de marti, 15 februarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Contractul-cadru propus doctorilor duce la un


Război în justiție între medici și "CASĂ"

Scandalul va trebui tranșat în Justiție

articol de: (A.V.)
 Război în justiție între medici și "CASĂ"
 
Contractul-cadru a declanșat un adevărat război între medicii de familie și Casa de asigurări de Sănătate, care a ajuns și în instanță. Medicii sunt nemulțumiți și de obligația de a asigura permanența medicală de urgență majoră, fără asigurarea unor condiții necesare îndeplinirii asctului medical în siguranță.

"Execuție bugetară deficitară"

Răscoala medicilor de familie pornește de la încheierea Contractului-cadru pe următorii doi, "fără o execuție bugetară corespunzătoare". Ei consideră că semnarea actului va atrage o serie de probleme: imposibilitatea ca în 2012 să negocieze valoarea de punct și altă finanțare pentru medicina primară. După cum afirmă medicul Angela Mazdrag, cabinetele vor funcționa cu fonduri la limita inferioară. Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate sînt conștienți de nemulțumirea medicilor de familie privind încheierea Contractului-cadru pe doi ani, cu implicațiile evidente asupra bugetului.

Primul termen, 10 martie

Riscurile atît pe termen scurt, cît și lung ale semnării contractului cadru cu CJAS pe doi ani, vor fi aceleași: subfinanțarea cabinetelor și închiderea multora dintre ele, spune medicul de familie, Angela Mazdrag. El afirmă că medicii așteaptă data de 10 martie, cînd a fost programat termenul de judecată privind anularea a 10 articole din contract, după ce forurile naționale din domeniul medicinei primare au angajat avocați care să le apere drepturile în instanță.

Idee refuzată

Reprezentanții CJAS spun în schimb, că pacienții nu vor avea de suferit. Dacă medicii de familie refuză în majoritate să accepte asigurarea permanenței în medicina primară, vor fi înlocuiți cu cei din ambulatoriu, cu care CJAS va încheia un al doilea contract, separat, potrivit directorului medical al Casei, Nina Mihai. În schimb, medicii de familie susțin că în urma dicuțiilor recent purtate cu ai lor colegi din ambulatoriile de specialitate, aceștia au refuzat ideea de a prelua activitatea de medicină primară. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU