Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3816 > La zi Nr. 3816 de marti, 8 februarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Baby-Boom în Justiție


Judecătoria, blocată de bebeluși

Aflate în stare de graviditate, în pre sau post natal, doamnele judecătoare au lipsit motivat de la serviciu

articol de: (A.V.)
  Judecătoria, blocată de bebeluși
 
La Judecătoria Buzău s-a purtat anul trecut un adevărat război cu dosarele. Volumul mare de muncă a fost cauzat de absența unor doamne judecător din cadrul instituției, aflate în stare de… graviditate. Devenite mămici sau în concediu prenatal, lipsa lor le-a adus colegilor o dublare a efortului de desfățurare a activității la parametric normali, pe parcursul întreg anului 2010.

"Încărcătură" crescută

Încărcătura de cauze a fost pe parcursul lui 2010, de 861 dosare pentru fiecare judecător, în condițiile în care pe rolul instanței au fost 21519 dosare, cîteva mii moștenite din anul precedent. Ținînd cont de faptul că în schema instanței figurează 25 de judecători, dar cîțiva au lipsit de la serviciu, în raport cu anul anterior, s-a înregistrat o creștere a acestui indicator, de 33 %.Practic, volumul de muncă a fost "dublat de numărul scăzut al personalului în funcțiune", spune președintele Judecătoriei, Adriana Nicolae.  

Judecător și mămică

Motivele absenței judecătoarelor au fost obiective, spun reprezentanții instituției, explicînd că anul trecut a fost unul favorabil ca acestea să devină mămici. Ele fie se aflau deja în concediu prenatal la începutul lui 2010, fie pe parcurs, și-au pus în practică dreptul la concediu de creștere a copilului.  Din acești 19 judecători care au funcționat în medie la nivelul instanței, în cadrul Secției penale, și-au desfășurat activitatea 4 judecători, iar, în cadrul Secției civile, în medie 15 judecători,  fiecare avînd pe birou, 1133 de dosare.

Și grefierele mămici

Și grefierele de la Judecătoria Buzău au avut norocul să devină mame anul trecut. Dintre ele, rînd pe rînd, 4 au plecat acasă în concediu să-și crească bebelușii. Dacă pe parcursul lui 2010 4 posturi au fost vacante temporar și unul definitiv, se pare că spre sfîrșitul anului, numărul de 34 de posturi  s-a completat. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU