Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3804 > La zi Nr. 3804 de marti, 25 ianuarie 2011  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Doar o treime dintre beneficiari a depus dosare


Termen prelungit pentru vacile defavorizate

Cererile de subvenționare se pot depune pînă pe 15 februarie

articol de: (C.R.)
După ce, săptămîna trecută, fermieri s-au înghesuit la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură de teamă că nu vor reuși să depună cererile de subvenție pentru lapte, termenul de depunere a fost prelungit. Astfel, fermierii din județ mai au la dispoziție trei săptămîni pentru a solicita "Ajutorul acordat pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate". Termenul de depunere a cererilor s-a prelungit pînă pe 15 februarie.

Beneficiari din toate zonele județului

Potrivit legislației în vigoare, anul acesta, sprijinul pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate poate ajunge pînă la 250 de euro pentru fiecare vacă de lapte pe care o au în curte. Conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură apreciază că, pînă în prezent, la Buzău, au depus cereri de subvenții mai puțin e o treime dintre agricultorii care cresc vaci de lapte. Conform legislației în vigoare, beneficiarii acestui sprijin sînt crescători de vaci de lapte, persoane fizice și/sau juridice deținătoare de cotă de lapte.

18 localități beneficiare

Efectivul de vaci de lapte pentru care se solicită ajutor financiar, care trebuie să fie între două și maximum 15 capete, trebuie să fie înscris în Registrul Național al Exploatațiilor și să fie menținut pe perioada derulării schemei. În plus, exploatațiile trebuie să fie localizate în zonele defavorizate. Din județul Buzău sînt incluse în categoria zonelor defavorizate localități precum: Bisoca, Bozioru, Brăești, Calvini, Cănești, Cătina, Chiliile, Chiojdu, Colți, Cozieni, Gura Teghii, Lopătari, Mînzălești, Nehoiu, Odăile, Pănătău, Pătîrlagele, Sărulești și altele. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU