Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3783 > La zi Nr. 3783 de marti, 28 decembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

288 de incendii stinse in 2010


Ard in flacari!

In cele mai multe situatii, incendiile au fost provocate de cosurile de fum

articol de: (A.V.)
Pompierii au stins mai multe incendii anul acesta, decit in 2009. Echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au intervenit la 1981 de solicitari, cu o treime mai multe decit in anul precedent.

Cuprinsi de flacari

Bilantul Inspectoratului Judetean Neron Lupascu se reflecta ironic, printr-un volum de munca mai mare, direct proportional cu numarul in crestere al situatiilor de urgenta la care echipele au fost solicitate sa intervina. Este vorba de 1981 de cazuri, dintre care incendiile au reprezentat o pondere de 10,34%, cu aproape 30% mai multe, luind drept termen de comparatie anul 2009.

Mai multe incendii decit in 2009

Pompierii s-au luptat cu focul anul acesta, in 288 de cazuri. Bilantul ISU arata ca numarul acestor evenimente a crescut cu aproape 30% comparativ cu situatia din 2009. Majoritatea apelurilor de ajutor au venit de la cetateni ale caror gospodarii au fost afectate de incendii, pe locul doi, situindu-se institutiile publice , urmate de obiectivele industriale si mijloacele de transport.

Instalatii defecte

Principalele cauze ale incendiilor au fost in cele mai multe situatii sistemele de incalzire defecte, inclusiv burlane si cosuri de fum si instalatiile electrice, de asemenea defecte, in proportie de 30% fiecare. Si focul deschis sau tigarile uitate aprinse au dus la asemenea pagube, dar s-a intimplat ca incendiile sa fie provocate si de  o mina criminala ori de joaca copiilor nesupravegheati.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Medicina dentară la sate s-a cariat
Buzoian plecat în anglia, ucis de o șoferiță

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU