Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3715 > La zi Nr. 3715 de joi, 7 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

În urma unui dosar remis Justiției de D.N.A.


Primarul și viceprimarul din Podgoria,judecați pentru șmenuri cu fonduri europene

Primarul Baciu dă vina pe secretarul comunei

articol de: (Doru Gheorghiade)
  Primarul și viceprimarul din Podgoria,judecați pentru șmenuri cu fonduri europene
 
Primarul din Podgoria, Constantin Baciu, și viceprimarul localității, Neculai Milea, au fost trimiși în judecată pentru complicitatea la fraudarea de fonduri europene. Cei doi aleși locali au fost cercetați de DNA într-un dosar care a urmărit folosirea de documente false pentru obținerea unei finanțări prin programul SAPARD. Dosarul finalizat de procurorii anti-corupție a ajuns la Judecătoria din Rîmnicu Sărat, unde se va derula procesul.Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești au trimis în judecată trei persoane, pentru că au obținut în mod ilegal peste 340.000 de euro, prin intermediul SAPARD. Banii erau destinați înființării unei ferme de creștere a porcilor în comuna Podgoria, iar contractul pentru proiectul în valoare de 1.231.502 lei (343.803 euro) a fost semnat pe data de 7 iulie 2006, între Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, în calitate de Autoritate Contractantă și SC Ferma Das Agro SRL, spun procurorii.

Dosar cu documente false

Se arată în rechizitoriul întocmit că, în scopul obținerii acestor fonduri în mod nelegal, inculpatul Mironel Dascălu, în calitate de administrator al SC Ferma Das Agro SRL și res­ponsabil legal al acestui proiect, a prezentat Agenției SAPARD mai multe înscrisuri false (contractul de concesiune, aviz de gospodărire a apelor, notificare de impact redus, declarația pe propria răspundere referitoare la achiziția  de bunuri, servicii și lucrări și declarația de confidențialitate și obiectivitate), cît și documente inexacte (certificat de urbanism, autorizația de mediu). În plus, Mironel Dascălu a falsificat o parte din aceste documente. În demersul său, beneficiarul fondurilor comunitare a fost ajutat de inculpații Constantin Baciu, primar al comunei Podgoria, și Neculai Milea, în calitate, pe atunci, de secretar al comunei Podgoria.

Concesiune ilegală

Astfel, în cursul anilor 2005 și 2006, inculpatul Constantin Baciu a concesionat în mod ilegal către SC Ferma Das Agro SRL Podgoria suprafața de 10 hectare de teren extravilan și a întocmit fără drept certificatul de urbanism, cunoscînd că aceste documente vor fi folosite de către Mironel Dascălu în cadrul proiectului cu finanțare SAPARD. Primarul din Podgoria spune că în momentul în care a semnat actele, a mers pe mîna secretarului, ulterior devenit viceprimar, și a omului de afaceri Mironel Dascălu și nu a mai verificat dacă actele sînt întocmite conform cu realitatea sau dacă au veridicitate. Tot el a declarat că nu se simte vinovat, mai ales că în Podgoria, această firmă era singura care investise bani, luase forță de muncă din comună și, ulterior, atrăsese și alți investitori.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un drum județean important intră în reabilitare
Șoferi drogați, prinși în trafic

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU