Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3713 > La zi Nr. 3713 de marti, 5 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Dacă le-ar da și bani să construiască...


Peste 100 de rîmniceni primesc miercuri loc de casă

După finalizarea construcției, pot cumpăra terenul

articol de: (M.L.S.)
Peste 100 de tineri din Rîmnicu Sărat, care au solicitat Primăriei loc de casă, vor primi miercuri dimineață actele prin care sînt puși în pose­sia unui teren de 300 de metri pătrați situat în cartierul Bariera Focșani.       

Vor trebui să facă un proiect

Tinerii vor primi un proces-verbal de punere în posesie și un contract de comodat. Conform contractului de comodat vor trebui să facă un proiect și să solicite Primăriei certificate de urbanism și auto­rizație de construire. ,,Sînt două etape: obținerea certificatului de urbanism și apoi autorizația. În final un proiect care să respecte regulamentul de urbanism aprobat. Taxele sînt prevăzute de Codul Fiscal și sînt aprobate prin Hotărîre de Consiliul Local. Referitor la cuantumul lor, autorizația, 1% din valoarea estimată a construcție, iar certificatul de urbanism se taxează în funcție de suprafață", a declarat șeful serviciului administrație publică locală din Primărie, Manuela Davidoiu Vagyaș. Cei peste 100 de tineri vor primi terenurile cu titlu gratuit, avînd obligația ca într-un an să demareze construcția, iar în maxim doi ani să o finalizeze.

Drept de cumpărare

După finalizarea construcției, tinerii vor avea posibilitatea să cumpere terenul. Cei interesați vor trebui să găsească un evaluator care să facă o evaluare a terenului și să formuleze cerere către primarul municipiului, pe care să o înregistreze la Primărie, cerere însoțită de o copie a raportului de evaluare, pentru achiziționarea terenului la prețul stabilit de evaluator. Cererea și raportul de evaluare vor fi prezentate și supuse la vot consilierilor locali. Pînă la cumpărarea terenului, în condițiile stabilite de lege, tinerii nu au drept de vînzare, iar dacă în doi ani nu vor face dovada finalizării construcției, terenul ar putea fi preluat de Primărie. Așa s-a întîmplat recent cu 22 de parcele. Din lipsa banilor, construcțiile nu au fost finalizate, deși terenurile fuseseră atribuite în anii 2005, 2006 și 2007. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU