Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3683 > La zi Nr. 3683 de marti, 31 august 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

În așteptare...


Nu sînt bani pentru bursele elevilor

articol de: (I.G.)
Chiar dacă anul școlar este aproape să înceapă, veștile proaste legate de bursele școlare nu au încetat să vină. Surse din cadrul Administrației Locale spun că aceste facilități acordate fie celor merituoși, fie celor săraci, nu se vor acorda nici în acest an. Potrivit surselor de la Palatul Comunal, bursele școlare pe care le așteaptă de aproape un an elevii cu performanțe, dar și cei cu situații financiare dificile, nu vor putea fi acordate nici în noul an școlar. Prevăzute de lege și finanțate de la bugetul de stat, bursele nu au mai fost acordate din septembrie anul trecut și sînt puține șanse ca situația să se remedieze din mers.

Nu-s bani!

Cu toate că, inițial, banii pentru burse ar fi trebuit să vină de la Guvern, dar alocarea lor a fost uitată, Primăria a încercat să caute soluții, pentru ca, din bugetul propriu să poată plăti școlarilor bursele respective, dar, decizia Guvernului de a le impune primăriilor reducerea cu 20 la sută a cheltuieilor a anulat practic orice speranță de plată a acestora. "Din păcate această problemă este una deosebită și se cunoaște la nivel național. Dacă nu am reușit să ne mai ținem de promisiune a fost din cauza reducerii de cheltuieli, dar să sperăm că odată cu rectificarea bugetară și redistri­buirea sumelor la nivel național, vom reuși să facem și acest lucru", precizează primarul, Constantin Boșcodeală.

100 de milioane de lei lunar

Reprezentanții Primăriei spun că toate bursele școlare presupun un efort bugetar de circa 100 de milioane de lei lunar. Cele mai multe sînt burse sociale acordate elevilor care provin din familii sărace. În cazul celor pentru performanță școlară, numărul beneficiarilor este redus reprezentînd circa 1 la sută din totalul elevilor înscriși în învățămîntul buzoian.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU