Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3672 > La zi Nr. 3672 de miercuri, 18 august 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Jale în Spitalul Județean


Apocalipsă în Sistemul sanitar

Pacienții mor cu zile, la propriu, din cauza subfinanțării și a lipsei de medici

articol de: Doru Gheorghiade
Pacienții și personalul sanitar trăiesc momente de coșmar adevărat la Spitalul Județean. Internii mor cu zile, iar medicii și asistentele din ce în ce mai puțini nu mai pot face față situației, iar oamenii mor cu zile în urma unor banale boli, altădată tratabile ambulatoriu. Medicamente de bază, simple feșe, branule ori seringi de unică folosință au ajuns să lipsească cu desăvîrșire, cazarmamentul este într-o stare jalnică, iar un medic are de consultat și îngrijit circa o sută de pacienți pe zi. În aceste condiții, nu mai miră pe nimeni că pacienții mor cu zile. 

Un algocalmin și atît
Un caz cutremurător s-a petrecut recent la Spitalul Județean, unde un cetățean de 66 de ani a fost internat cu febră puternică. Omul stătuse prea mult cu aerul condiționat deschis și s-a crezut, inițial, că a făcut o simplă răceală. Febra însă a urcat pînă la 41 de grade, iar cetățeanul internat a primit în 11 ore o simplă injecție cu algocalmin pe post de antitermic. Atît! După cele 11 ore de febră puternică, bolnavul a decedat în salon, căci un om, oricît ar fi fost de puternic, nu ar fi putut rezista prea multă vreme cu o asemenea temperatură căreia îi supraviețuiesc cu greu și copiii mici.

Familia este indignată
Normal că familia celui decedat este indignată, susținînd că e strigător la cer ca un om să moară cu zile de la o răceală care probabil s-a amplificat. Ce-i intrigă pe membrii familiei este modul de acțiune al personalului, care timp de 11 ore n-a avut nici o reacție. Ceea ce nu ține de lipsa reală a fondurilor sau a medicamentelor, ci strict de profesionalism și responsabilitate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU