Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3666 > La zi Nr. 3666 de miercuri, 11 august 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Dezastrul ne golește buzunarele


Refacerea infrastructurii DISTRUSĂ DE INUNDAȚII costă 850 de miliarde

Banii ar putea fi obținuți prin accesarea de fonduri europene

articol de: C.R.
Refacerea infrastructurii DISTRUSĂ DE    INUNDAȚII costă 850 de miliarde
 
Ploile urmate de inundații și alunecări de teren au afectat numeroase localități ale județului, iar pentru refacerea drumurilor, podurilor și podețelor sau altor obiective publice, autoritățile au nevoie de sute de miliarde de lei vechi. Fie că a plouat abundent, fie că zăpada s-a topit brusc, iar rîurile au ieșit din matcă, fie din cauza altor calamități naturale, zeci de localități din județul Buzău au avut de suferit. 

Probleme cu drumurile naționale
Autoritățile județului au făcut o evaluare a tuturor zonelor județului și au constatat că ar fi nevoie de circa 850 de miliarde de lei vechi pentru refacerea infrastructurii afectate. Cele mai multe fonduri sînt necesare însă pentru înlăturarea problemelor de pe drumurile naționale. Este știut faptul că DN 10 Buzău Brașov are cel puțin două puncte vulnerabile: în zona Barajului de la Siriu, unde la fiecare ploaie mai puternică, pămîntul o ia la vale blocînd traficul rutier în zonă. O altă problemă creată tot de alunecările de teren a apărut în apropiere de Nehoiu, la Chirlești. În această primăvară cîteva case au fost distruse, iar pămîntul a ajuns pînă aproape de carosabil. Pentru readucerea drumurilor cel puțin la stadiul inițial, autoritățile județene caută soluții. Una dintre ele ar fi accesarea fondurilor europene.

Bani de la Guvern pentru 12 localități
Numai pagubele create de ploile din ultimele două luni se ridică la o sută de miliarde de lei vechi. Pentru 12 localități s-au solicitat deja bani de la Guvern. Inundațiile din ultimele luni au afectat numeroase localități din zona de nord a județului. Cele mai mari pagube s-au înregistrat la Pătîrlagele. Patru valuri de ploi torențiale au determinat pierderi de peste 20 de miliarde de lei vechi. Prefectul Paul Beganu spune că evaluarea s-a făcut în eventualitatea accesării unor fonduri europene.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU