Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3651 > La zi Nr. 3651 de sambata, 24 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Potențial neexploatat


Turismul local, lăsat în voia sorții

Cei care vor să ne viziteze județul pot afla despre obiectivele turistice doar de pe Internet

articol de: (I.G.)
Nu trebuie să fii specialist ca să observi că, turismul local are potențial și pe ici pe colo și o strategie, dar mai rămîne să vedem ce facem cu punerea în valoare a acestora, deoarece starea actuală din acest domeniu este departe de a fi îmbu­curătoare. Turiștii nu prea știu ce să viziteze la Bu­zău, investitorii nu prea sînt sprijiniți, iar drumurile și restul infrastructurii lasă și ele de dorit.    

Plusuri și minusuri

O strategie elaborată recent de Consiliul Județean ne arată care este potențialul, dar și care sînt neajunsurile turismului buzoian. De exemplu, un potențial turist ar putea să viziteze Vulcanii Noroioși, Muzeul Chihlimbarului de la Colți, ori nenumăratele mănăstiri din județ, dar nu știe de unde să înceapă, deoarece nu există nici hărți precise, nici drumuri și nici ghid specializat. Nici la Monteoru dacă ar vrea să meargă, în scopuri terapeutice, ori dacă e interesat de istorie și să facă cunoștință cu cultura Monteoru, nu prea are sorți de izbîndă, pentru că nu avem nici un centru de informare turistică unde să fie centralizate aceste date. Mai mulți patroni de agenții turistice spun că, primul pas ce trebuie făcut este acela de înființare a unui centru de informare turistică, sub autoritatea Consiliului Județean.

Străini debusolați

Situația este și mai gravă, dacă este să ne gîndim că turiștii străini, care ne calcă plaiurile, nu găsesc nici indicatoare, nici ghiduri de călătorie sau agenții care să organizeze excursii și ghizi specializați. Nu în ultimul rînd ne-ar mai trebui infrastructură de acces și spații de cazare și masă la standarde ceva mai ridicate. În următorii cinci ani ar urma să se lucreze mai mult la promovare, dar și la sprijinirea potențialilor investitori pentru dezvoltarea bazei de agrement și cazare. Deocamdată, planurile sînt pe hîrtie, iar singurul pas făcut îl reprezintă Drumul Vinului, și acela însă, un proiect cu cîntec.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU