Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3648 > La zi Nr. 3648 de miercuri, 21 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Sf. Ilie, marcat cu proteste!


Scandal la Arhiepiscopie

În timp ce Î.P.S Epifanie Norocel e plecat la plajă la Eforie, revoltele din sînul Arhiepiscopiei Buzăului și a Vrancei nu mai contenesc

 Scandal la Arhiepiscopie
 
Sărbătoarea Sîntului Prooroc Ilie Tesviteanu a fost, pentru unii credincioși prilej de revoltă, mai ales datorită faptului că la Mănăstirea Poiana Mărului, unde de altfel era hram, nu s-a slujit. Sute de credincioși indignați de continuarea abuzurilor reprezentanților din cadrul Arhiepiscopiei Buză­ului și Vrancei au ieșit să apere lăcașurile de cult și pe părintele Macarie. Mai mult, ei s-au adunat într-un grup pașnic, îmbrăcat în alb, cu flori în mînă și au pichetat sediul Arhiepiscopiei, în dorința de a vorbi cu Întîi Stătătorul locului, dar...în zadar. Și în Maxenu a fost o revoltă spontană, unde enoriașii au încuiat porțile bisericii parohiale și au cerut Arhiepiscopiei ca preoții lor să primească salariu, deoarece veniturile parohiei sînt foarte mici și aceștia nu se pot întreține.

Situație tensionată la Maxenu

La Maxenu, situația tensionată existentă de mai bine de un an, dar a răbufnit ieri pentru a doua oară. Peste 100 de enoriași s-au strîns în fața lăcașului de cult din localitate, au pus lacătele pe uși, și au amenințat că în biserica pe care ei au ridicat-o cu banii comunității, nu vor mai decide reprezentanții Arhipeiscopiei. Revolta spontană  a apărut după ce în octombrie, anul trecut la biserica din localitate, abia ridicată, a fost trimis un alt preot în locul parohului Florin Moldoveanu.  Enoriașii l-au acceptat și pe noul preot, dar Arhipeiscopia nu îi salarizează. Preotul care i-a slujit vreme de 8 ani pe săteni spune că acțiunile Arhipeiscopiei au resorturi mai vechi: "din 2006 sînt supus la presiuni de tot felul de protopopul Ioan Dumitran și restul celor de la Arhiepiscopie. Protopopul este văr cu fostul preot și de aici tot scandalul", precizează preotul paroh Florin Moldoveanu.

Miting pașnic la Arhiepiscopie

După ce revolta a început la Poiana Mărului, unde, de hram nu s-a slujit, aceasta a continuat în fața sediului Arhiepiscopiei, unde un grup de credincioși cu pancarte și flori albe au cerut ca părintele Macarie să fie adus înapoi la Mănăstire. Bineînțeles că nimeni nu a ieșit să vorbească cu oamenii, majoritatea din instituție primiseră consemnul să plece mai devreme de la serviciul, iar Întîistătătorul Arhiepiscopiei nu era de găsit, fiind la relaxare, pe plaja de la Eforie Nord.
(T.T., I.G.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU