Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3605 > La zi Nr. 3605 de marti, 1 iunie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Buzăul, paralizat?


Protestele bugetarilor se mută la Prefectură

După ce ieri, mai multe instituții publice și-au suspendat activitatea, astăzi, Prefectura va fi luată cu asalt

articol de: (C.R.)
  Protestele bugetarilor se mută la Prefectură
 
Bugetarii din județ au prostestat ieri față de măsurile de austeritate propuse de Guvern, iar astăzi vor picheta Instituția Prefectului, în încercarea disperată de a respinge diminuările de venit anunțate recent. S-au aflat în grevă angajați ai mai multor sectoare bugetare: Ambulanța, spitalele, finanțele, administrația și mulți alții. Zeci de instituții publice au fost închise ieri sau au funcționat temporar, în timp ce servicii medicale au fost acordate la cota de avarie.

Primării închise

Printre instituțiile care au rămas cu ușile închise dimineață s-au aflat 28 de primării, administrațiile financiare, dar și cîteva instituții ale statului. Funcționarii de acolo au decis să suspende, pentru o zi, ori doar pentru cîteva ore, activitatea în semn de nemulțumire față de măsurile adoptate de Guvern. Și la Finanțe, ghișeele au rămas închise dimineață. Contribuabilii care nu au știut de protestul funcționarilor de aici au făcut cale întoarsă. După ora 12.00, o treime din funcționarii instituției au revenit la lucru pentru a rezolva operațiunile care ar fi creat disfuncționalități dacă erau amînate. De rezolvat s-au rezolvat însă doar problemele urgente, iar restul contribuabililor au fost invitați să revină mîine.  Proteste au fost ieri și în sectorul sanitar. Startul a fost dat de angajații de la Ambulanță, care între 10.00 și 11.00, au luat parte la un miting încheiat cu sunete prelungi de sirenă. La protest au luat parte angajații care nu erau în tură ori nu se aflau în misiuni. Sindicaliștii de la Ambulanță au avertizat că situația serviciului a devenit critică din cauza deficitului de personal. Pe timpul protestului, activitatea de la Ambulanță s-a desfășurat normal. Cînd ambulanțierii s-au întors la lucru, angajații din spitale, policlinici și cabinete școlare au declanșat protestele. Sindicaliștii SANITAS au participat la o grevă de trei ore, timp în care s-a asigurat o treime din activitatea medicală.

Protestele se mută la Prefectură

Grevă a fost ieri și la Centrul Județean de Transfuzii. Pînă la ora 12.00, angajatele Centrului nu au recoltat sînge de la donatori. Cei veniți de dimineață au așteptat ca protestul să se încheie pentru a putea dona sînge necesar transfuziilor. Protestele din sistemul bugetar vor continua astăzi,  cînd sindicaliștii se vor muta în fața Prefecturii. Va fi un miting la care vor participa cîteva sute de sindicaliști din diferite sectoare. Și-au confirmat prezența la acțiunea de astăzi angajați din instituțiile de cultură, din sectorul sanitar și funcționari publici afiliați la Cartel Alfa și CNSLR Frăția. Cornel Radu, liderul CNSRL Frăția, spune că o parte din instituțiile publice au fost închise ori au lucrat cu publicul doar cîteva ore. "Casa Județeană, de Pensii a suspendat total activitatea, alături de Primăria Buzău, Primăria Rîmnicu Sărat și alte 26 de primării, în timp ce Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a fost deschisă doar parțial", a declarat Cornel Radu.

 

COMENTARII

ionescu:
Asaltul Prefecturii
Asaltarea Prefecturilor de către grevişi şi pensionari este pur verbală şi reflectă volumul umorilor acumulate ca urmare a traiului tot mai scăzut ca nivel.E acelaşi limbaj şi aceleaşi cuvinte inadecvate ca şi în anii 90. Rezultatele vor fi aceleaşi. Adică nimic.Formele de protest au aşa zisele asalturi zgomotoase trebuie schimbate. Nici dansul pinguinului, nici apostrofările uneori suburbane şi nici ţuvlicile sau goarnele nu mai sunt o soluţie. Sindicatele de asemenea nu mai sunt o soluţie acţiunile lor au devenit baluri în care la cadril măştile se schimbă fără nici o realizare.

După cum se ştie pierderile de ieri se cifrează la bugetul statului la treizeci de milioane de lei noi dar căştigurile statului pentru neplata unei zile de muncă ajung la patruzeci de milioane ceea ce înseamnă un profit de zece milioane, aşa că ţineţi-o tot aşa fraţilor poate până la toamnă nu mai tăiem pensiile.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU