Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3602 > La zi Nr. 3602 de vineri, 28 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Zicala cu "buturuga" s-a adeverit


O albină a răsturnat un tir plin cu bere

articol de: (T.T.)
O albină a răsturnat un tir plin cu bere
 
Ieri, la ieșirea din localitatea Bîlhacu, a avut loc un eveniment rutier care s-a soldat cu mari pagube materiale. Mai precis, un autotren care transporta bere la peturi de 2 litri pe ruta Ploiești - Galați s-a răs­turnat într-o curbă, din el căzînd aproximativ 21 de tone de bere. Din primele cercetări, se pare că șoferul, un tînăr de 24 de ani din Rîmnicu Vîlcea, s-a speriat de faptul că în cabină intrase o albină, a scăpat controlul mastodontului care a intrat în șanț, răsturnîndu-se. Din spusele acestuia și drumul era unul nu tocmai propice condusului, dar se pare că, șoferul, în momentul în care a vrut să scape de albină, nu a mai conștientizat că urmează o curbă, remorca răsturnîndu-se în șanț. Polițiștii care au ajuns la fața locului au dirijat circulația, care s-a desfășurat pe un singur sens, cozile de autoturisme întinzîndu-se pe o distanță de aproape un kilometru.

Atrași de mirosul de bere

Pentru ca autotrenul să poată fi repus pe roți a fost nevoie de intervenția unui buldozer care l-a tras din șanț și l-a readus într-o poziție firească. Principala pagubă a fost berea, care s-a împrăștiat atît în șanț, cît și pe carosabil, peturile distruse transformînd atmosfera de la marginea localității Bîlhacu, într-una asemănătoare unei cîrciumi. Aduși de mirosul de bere proaspătă, cîțiva musafiri nepoftiți au și apărut să vadă ce se întîmplă. Unii dintre ei chiar s-au oferit să ajute la recuperarea lichidului bahic din sticlele deja sparte, însă poliția i-a îndepărtat imediat.

Pagubele au fost parțial recuperate

După degajarea carosabilului, șoferul ghinionist a așteptat, împreună cu polițiștii comunitari venirea unui coleg pentru a putea recupera o parte din baxurile de bere împrăștiate, în vederea diminuării prejudiciului. Iată, conform zicalei "buturuga mică răstoarnă carul mare", o mică albină, de doar cîteva grame, a răsturnat în șanț un autotren cu o încărcătură de peste 21 de tone. La prima vedere, această întîmplare este destul de comică, dar dacă șoferul neatent nu încerca în ultima clipă să redreseze camionul, acest accident stupid se putea termina cu traumatisme grave sau, Doamne ferește, chiar cu victime omenești.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU