Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3585 > La zi Nr. 3585 de sambata, 8 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Transportatori pirat


Fenomenul "Ia-mă nene", în atenția poliției

articol de: (Iulian Gavriluță)
Cu toate că Poliția, R.A.R.-ul, A.R.R.-ul și alți reprezentanți ai instituțiilor cu atribute de control în domeniul transportatorilor fac razii regulate pentru a prinde pe cei care fac "piraterie" pe șosele, tot mai mulți buzoieni aleg să facă autostopul și să ajungă mai repede la destinație, cu mașini de ocazie, deși sînt conștienți că se supun unor riscuri majore.

Problemă veche

În fiecare zi, așezați în locuri deja cunoscute, zeci de cetățeni apelează la șoferii aflați în tranzit  pentru a fi duși la destinație cu mașini de ocazie. Iar, printre mașinile de ocazie, sînt și cele ale unor transportatori pirat care au făcut adevărate afaceri din astfel de activități. Pasagerii de ocazie recunosc că argumentul care atîrnă cel mai greu este cel al prețului, deși ar mai fi și alte motive. Reprezentanții IPJ spun că,  apariția unor transportatori pirat pe mai toate traseele județene este deja un fenomen cunoscut de autorizăți, vizibil pentru orice cetățean interesat.

Fenomen îngrijorător

Cu toate amenzile aplicate și controalele efectuate în mod periodic, acest lucru este în continuare creștere. Pentru a diminua acest fapt, rămîne ca Poliția și ARR-ul să lupte în continuare cu ceea ce a devenit deja un fenomen dăunător. Mai greu este însă atunci cînd clienții se aliază cu transportatorii pirat. Și pentru că s-au obișnuit cu astfel de situații, polițiștii au trecut, mai nou, la acțiuni de filaj cu camera ascunsă. Ei îi pîndesc pe taximetriștii pirat, îi filmează la lucru și le oferă și probele de necontestat atunci cînd îi amendează. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum s-a reluat războiul clanurilor interlope din Buzău

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU