Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2348 > La zi Nr. 2348 de joi, 6 aprilie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Captură

Un transport de vin contrafăcut a fost depistat de polițiștii rîmniceni

Un tir cu băuturi alcoolice contrafăcute a fost depistat marți seară, de polițiștii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Municipale din Rîmnicu Sărat. Șoferul de 54 de ani din comuna Lucieni, județul Dîmbovița, făcuse deja o livrare la un depozit en-gross din Rîmnicu-Sărărat. Pentru cantitatea de 7.728 de sticle a doi litri de băutură alcoolică inscripționată "vin de masă", conducătorul auto a prezentat documente de proveniență care nu corespundeau realității, vinul nu era însoțit de certificat de calitate sau buletin de analiză. Din același transport a fost livrată cantitatea de 900 de sticle de băutură alcoolică la un litru și 2.100 de sticle de vin fără a fi întocmite documente de proveniență legale, iar contravaloarea de 7.200 de lei a fost ridicată în numerar fără a fi eliberată chitanță. Suma de bani a fost identificată asupra șoferului și a fost confiscată în vederea cercetărilor.
Din produsele identificate la depozitul din Rîmnicu Sărat, unde s-a făcut livrarea, au fost ridicate probe și contraprobe în vederea stabilirii calității băuturii. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrafacere de mărfuri.
Mărgărit GROSU

Restricție
Comercializarea păsărilor în piețe și oboare se lasă așteptată
Închiderea ultimului focar de gripă aviară din Buzău, săptămîna trecută, nu ridică restricțiile privind vînzarea păsărilor în piețe sau oboare.
Autoritățile sanitar-veterinare mențin restricțiile de comercializare a păsărilor ca măsură de siguranță pentru evitarea apariției de noi cazuri de gripă aviară.
O singură excepție privind vînzarea păsărilor va fi Piața Centrală din municipiul Buzău. În cel mult zece zile, aici se vor putea vinde păsări, însă doar pui. Directorul  adjunct al Direcției Sanitar Veterinare Buzău, medicul Marijan Milea, a declarat că aici va fi amenajat un spațiu special, în restul piețelor din județ nefiind posibilă comercializarea înaripatelor.
În județul Buzău, începînd din decembrie 2005, au fost confirmate patru focare de gripă aviară: în localitățile Padina, Brăești, Odăile și în municipiul reședință de județ.
Toate cele patru focare au fost închise, ultimul, în municipiu, fiind declarat stins la sfîrșitul săptămînii trecute.
(C.D.)

Tabac
Traficant de țigări netimbrate, prins de mascați
Detașamentul Poliției de Intervenție Rapidă a descoperit marți noapte într-o parcare situată pe D.N. 1 B , pe raza localității Săhăteni, un autoturism VW Passat condus de un bărbat din municipiul Craiova. La o primă verificare s-a constatat că autoturismul era ticsit cu țigări. Peste 11 mii de pachete de țigări netimbrate provenite din Republica Moldova erau îndesate în autoturism. Craioveanul le cumpărase din municipiul Suceava pentru suma de 8.300 de lei și intenționa să le comercializeze în Craiova. Afacerea a eșuat destul de trist pentru bișnițar, pentru că pachetele de țigări netimbrate au fost confiscate și s-a ales și cu o amendă destul de consistentă pentru încălcarea legii.
(M.G.)

Sanitar-veterinar
Maladia porcină nu afectează vînzarea mieilor de Paște
Pesta porcină răspîndită în întreg județul Buzău nu va afecta comercializarea mieilor în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.
Mieii vor putea fi vînduți în oborul din municipiul Buzău, dar și în tîrgurile din județ. Comercializarea animalelor nu va fi permisă însă la colț de stradă ori în locuri neamenajate corespunzător. Obligatoriu, crescătorii de ovine vor trebui să dețină aviz sanitar-veterinar care să ateste că mieii pe care îi oferă spre vînzare sînt sănătoși. Cei prinși că nu respectă aceste reguli impuse de Direcția Sanitar-Veterinare Buzău riscă amenzi curprinse între 400 și 800 RON.
În Buzău, există la momentul de față 12 focare de pestă porcină răspîndite în întreg județul. Din această cauză, în oboarele din municipiile Buzău și Rîmnicu Sărat este strict interzisă vînzarea porcinelor.
În localitățile rurale, autoritățile buzoiene permit comercializarea porcilor, însă numai în comunele în care nu există focare de pestă. Medicii sanitar-veterinari interzic transportul animalelor dintr-o localitate în alta.

(C.D.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU