Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3528 > La zi Nr. 3528 de marti, 2 martie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Se înmulțesc asociațiile intracomunitare


"Cartierul Mărăcineni" prinde contur

Ceea ce părea doar un proiect pe hîrtie, acum tinde să devină realitate: vom avea transport în comun direct în viitorul "cartier" Mărăcineni

articol de: (Iulian Gavriluță)
Consiliul Local a aprobat în ultima ședință constituirea unei noi asociații de dezvoltare intracomunitare: "Buzău - Mărăcineni", care alături de cea de la Monteoru, și de utilități pentru comunele din județ, este a treia de acest fel. Prin votarea pozitivă a proiectului de hotărîre, se vrea în principal atragerea de fonduri importante, europene și naționale pentru extinderea facilităților de transport a celei mai apropiate și aglomerate comunități de lîngă oraș.

Transport în comun extins

Potrivit Legii serviciilor comunitare de utilității publice și a Legii serviciilor de transport public local, s-a aprobat extinderea transportului în comun. De asemenea, în incinta Palatului Comunal, s-a pus sediul asociației, pe baza unui contract de comodat.  Structura cu personalitate juridică de drept privat și de utilitate publică s-a constituit cu scopul gestionării în comun a serviciului de transport public de persoane pe raza teritorială a celor două unității administrative. Măsura este una de bun augur, dacă este să ne gîndim că zilnic trec mii de oameni spre oraș, din loca­litățile ce aparțin de comuna respectivă.

Mărăcineni, viitor cartier?

Zvonacii spun că acesta e doar un pas pentru viitoarea zonă metropolitană în care va intra și Mărăcineniul. "Asociația va gestiona în comun transportul local de persoane, precum și proiectarea, executarea lucrărilor de investiții în infrastructura tehnico-edilitară aferentă sistemelor de transport public local într-o concepție unitară, corelată cu programele de dezvoltare economico-sociale a unităților administrativ-teritoriale asociate", precizează primarul Constantin Boșcodeală. Așa cum se întîmplă peste tot în țară, infrastructura și transportul puse la punct, sînt primele care realizează unirea propriu-zisă dintre două comunități de cetățeni, să sperăm că la noi, această inițiativă va aduce un plus, din toate punctele de vedere, orașului și nu-l va trage în jos, cum spun unele surse din cadrul administrației locale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU