Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3493 > La zi Nr. 3493 de miercuri, 20 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

S-au înmulțit necontrolat și au devenit


STĂPÎNII BULEVARDELOR

Taximetriștii au devenit cea mai agresivă categorie de șoferi

articol de: (I.G.)
 STĂPÎNII BULEVARDELOR
 
Șoferii de pe taxi sînt stăpînii absoluți ai șoselelor din municipiu. Nu-ți trebuie carnet de profesionist sau cine știe ce spirit civic să observi că, de la încălcarea regulilor în trafic, la stabilirea aleatorie de traseu, de clienți și la tarifarea "după ureche", taximetriștii stabilesc legea circulației în oraș, în ceea ce privește transportul cu aceste tipuri de autovehicule.

De capul lor

Cine nu a urcat într-un taxi la nevoie, fie că este pe timp de ploaie sau zăpadă, nu cunoaște regulile nescrise ale acestor așa-ziși "stăpîni ai bulevardelor". F.L. din municipiu a reclamat zilele acestea un fapt incre­dibil legat de bunul simț elementar și respectarea legislației în vigoare: "Nu-mi vine să cred, am chemat un taxi, am așteptat destul de mult și cînd a venit, mi-a spus că nu mă poate lua, invocînd un motiv pueril. M-a lăsat efectiv cu sacoșele în stradă, în fața hipermarketului....așa ceva nu mi s-a mai întîmplat și mă gîndesc să acționez în instanță compania de taxi". Astfel de cazuri nu sînt singulare, mai ales cînd vine vorba despre transportul persoanelor cu handicap. Încăpățînarea proprietarilor de firme de taxi de a nu respecta legea și a avea măcar o mașină special amenajată pentru ei  frizează pînă și respectarea Legii nr. 448 / 2006 care asigură protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Potrivit reglementării respective, firmele de transport în comun au obli­gația să asigure autoturisme adaptate transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliu rulant.

Bătaie de joc, cu acoperire locală

Dincolo de orice normă de bun simț, problemele semnalate de cetățeni, care din motive lesne de înțeles nu au vrut să-și decline identitatea, pun pe jar autoritățile locale. Principala problemă a riveranilor din oraș este aceea a ocupării locurilor de parcare de către șoferii de taxi. Problema vine din faptul că autorizațiile de func­ționare ale acestor mij­loace de transport depășesc cu cîteva sute, locurile special amenajate din municipiu, destinate în special, desfășurării activităților de acest fel. În consecință, dacă există astfel de sesizări legate de legalitatea firmelor de taxi în ceea ce privește atît "stațiile de taxi", cît și a nerespectărilor legislației în vigoare privitoare la drepturile persoanelor cu handicap, oare de ce reprezentanții administra­ției publice locale se fac că nu văd aceste aspecte, preferînd să dea autorizații la firmele care nu sînt în regulă?  

 

COMENTARII

Catalin:
Asa e
Nesimtitii astia cu taxi-urile, parcheaza si pe cate 2 randuri in zona Piata, blocand circulatia si asa greoaie.Oare e o "imtamplare" ca afacerile cu maxi-taxi si taxi sunt lasate sa se desfasoare dupa bunul plac al "afaceristilor" "da Buzau"?

Sau, ca la RRomanica, "cotizeaza" si ei la cine trebuie?Cum de nu vede nimeni epavele de microbuze/maxi-taxi cu defectiuni inclusiv la sistemele de siguranta circulatiei/semnalizare?!?
Chirtoaca:
tare de tot
Un articol tendentios. Mai bine ati verifica cine sunt unii dintre patronii taximetrelor, acolo sunt surprizele si neregulile(atestate,soferi care nu au minim 2 ani de cand au carnetul, etc.)
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un drum județean important intră în reabilitare
Șoferi drogați, prinși în trafic

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU