Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2342 > La zi Nr. 2342 de joi, 30 martie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Treceri de pietoni, la solicitarea cetățenilor

articol de: (M.I.)
Treceri de pietoni, la solicitarea cetățenilor
 

Traficul rutier intens din oraș este uneori fatal pentru pietonii care traversează strada neregulamentar, simplul motiv invocat fiind graba și amplasarea "zebrelor" prea departe de spațiile parcurse zilnic. În atenția celor pentru care trecerea de pietoni e mult prea departe de blocul în care locuiesc sau de locul pe care îl tranzitează zilnic, ei pot veni cu propunerea înființării unei treceride pietoni.

Proiectul a pornit de la nivelul Capitalei, la solicitările insistente ale pietonilor bucureșteni, dat fiind traficul sufocant al orașului, urmînd să se extindă și în celelalte orașe, în funcție de fluctuația rutieră. De pe lista prioritară nu lipsește nici orașul Buzău, cunoscut fiind numărul mare de evenimente rutiere înregistrate în ultima perioadă.

Traseul cererii
Solicitantul va merge la sediul primăriei și va depune o cerere ce va conține numele său, locația în care dorește înființarea unei treceri pentru pietoni, precum și o motivație succintă din care să reiasă cauzele care au generat solicitarea respectivă. Iată și traseul pe care îl parcurge o astfel de solicitare. Cetățeanul va depune o cerere către Direcția Drumuri, Transporturi și Sistematizarea Circulației, DDTSC, din cadrul primăriei municipiului din care face parte. Cererea va ajunge la Administrația Străzilor, unde inspectorii, ingineri în trafic, vor verifica amplasamentul, avînd în vedere fluxul pietonilor și al automobilelor aflate în trafic, distanța față de trecerile de pietoni adiacente, pentru a nu se fragmenta strada la distanțe extrem de apropiate.

Supusă analizei comisiei
Înființarea unor astfel de treceri va fi corelată cu stațiile mijloacelor de transport în comun, precum și cu arterele și intersecțiile principale din zonă. Schița cu planul de semnalizare optim, creată de inspectori, va fi supusă analizei în cadrul Comisiei Tehnice de Circulație. În urma aprobării, avizul va fi înaintat Administrației Străzilor, care în termen de o lună va trece la materializarea în teren a proiectului. În mod firesc, vor exista și multe cereri neîntemeiate, provenite din partea celor care din motive de comoditate vor dori înființarea unei treceri de pietoni chiar și în fața blocului, în cazul cărora solicitările nu vor putea fi soluționate. Deși prin acest proiect se urmărește protejarea pietonilor, în mod firesc vor apărea și efecte secundare neprevăzute, căci creșterea numărului de treceri pentru pietoni în nici un caz nu va fluidiza traficul rutier. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU