Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3485 > La zi Nr. 3485 de luni, 11 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

În tîrgul de vechituri, duminica poți găsi


DE TOATE PENTRU TOȚI

Numai vînzarea nu merge

articol de: (T.T.)
  DE TOATE PENTRU TOȚI
 
În tîrgul de vechituri, situat pe locul unde se ține vara Tîrgul Drăgaica, duminica di­mi­neață e mare vînzoleală. Printre mor­mane de noroaie și zăpadă care încă nu s-a topit, pe platoul respectiv, poți întîlni fel de fel de comercianți ambulanți, care, pe tot felul de "tarabe" improvizate, vînd fel de fel de ciudățenii.  

O curcă și două găini, vîndute ca piese auto

Ieri, în tîrg, pe lîngă mașinile care nu mai au căutare, puteai întîlni și un gospodar, care nevoit să ducă ceva bani acasă la copii, vindea trei-patru porumbei, o găină, un cocoș și o curcă. Nu știm cît succes a avut omul, dat fiind faptul că 99, 99% din cei care vizitează acest tîrg, vin să caute chilipiruri, piese de schimb sau, în cel mai fericit caz, cîte o mașină mai "obosită", pe care ulterior să o folosească la cărat. Mizeria care rămîne după terminarea tîrgului o putem găsi și în săptămîna următoare, pentru că nimeni nu o strînge, cu toate că pe un stîlp de la intrarea în tîrg, tronează un panou pe care scrie "taxa de intrare - 1 leu." Oare unde se duc acești bani, ținînd cont că nu sînt singurii, pentru că fiecare cetățean, care vrea să vîndă ceva, plătește și acesta o taxă? Pentru că așa cum ați observat, dacă mergeți prin tîrgul de vechituri, veți vedea că de ani de zile nu s-a mai făcut nimic.

"Apartamentul" din Drăgaică

Nou este totuși ceva: o familie de oameni amărîți a ocupat o baracă lăturalnică din incinta tîrgului și a transformat-o în spațiu locuibil, dat fiind, se pare, lipsa acută de bani. Așa că pe la orele amiezii, se puteau vedea, puse la uscat, hainele spălate de proprietăreasa barăcii.  Nu se poate ca în 2010, într-o țară care are pretenții de țară europeană, să poți vedea astfel de imagini, cu rufe întinse pe o fostă coper­tină, într-un tîrg de vechituri, unde se vînd, pe lîngă piese uzate provenite din dezmembrări auto, morcovi, ceapă, blugi, caiele, plumb de undiță și, cum vă spuneam mai devreme, porumbei, găini și curci. Nu mare să vă fie mirarea dacă în scurt timp, în talciocul de la marginea orașului, veți găsi la vînzare vaci, căruțe, bigudiuri, fasole boabe și cîte și mai cîte...

 

COMENTARII

ardeleanul imbuzoiat:
multi caini in fata la prefectura
cum sa mearga vanzarile si afacerile private cu atatia caini (comunitari si de alte soiuri) in fata la prefectura.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU