Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2336 > La zi Nr. 2336 de joi, 23 martie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Supărați că încă nu au o nouă legea salarizării


Amenințări cu greva în învățămînt și un boicot de vară

Amenințări cu greva în învățămînt și un boicot de vară
 

Sindicatul din Învățămîntul Preuniversitar (S.Î.P.) Buzău amenință din nou cu greva. Convocat vineri, 17 martie a.c., la București, în cadrul Colegiului Liderilor din Federația Sindicatelor Libere din Învățămînt (F.S.L.I.), liderul Ion Neacșu spune că numărătoarea inversă pînă la declanșarea protestelor a început, iar la jumătatea lunii aprilie se strigă

Noul proiect legislativ privind salarizarea în școli ar include și personalul nedidactic, care a fost uitat de guvernanți și imposibil de reprezentat de sindicaliști la ultimele negocieri, din cauza legislației care le dictează salarizarea. Revendicarea este mai veche și a fost fentată timp de peste trei mandate parlamentare. Pe de altă parte, susținerea sindicaliștilor din partea profesorilor este dificil de sensibilizat, după o grevă generală care nu le-a adus mai nimic bun la buget.Mișcarea sindicală din învățămînt ar putea fi reluată după 15 aprilie a.c., dacă pînă atunci nu va fi soluționată problema redactării unui nou proiect de lege privind salarizarea personalului didactic și nedidactic. Liderul S.Î.P. Buzău, Ion Neacșu, spune că, la ședința de vineri, conducerea F.S.L.I. a cerut liderilor județeni să ia pulsul susținerii sindicale, pentru că se va stabili un nou calendar al protestelor, imediat din a doua jumătate a lunii aprilie: "Deocamdată, așteptăm expirarea termenului dat guvernanților pentru elaborarea proiectului de lege privind salarizarea din învățămînt.

Termenul este pînă pe 15 aprilie și, dacă nu se vor încadra, vom stabili care vor fi formele de protest. La București nu s-au dat etape clare, dar acțiunile sindicale vor putea merge pînă la boicotarea examenelor naționale din vară", ne-a declarat, luni, Ion Neacșu. "adunarea".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU