Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3421 > La zi Nr. 3421 de miercuri, 21 octombrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Situație fără precedent


Medici datori la Casa de Sănătate

80 de medici de familie trebuie să restituie Casei de Sănătate sume importante pe care le-au primit pe nedrept

articol de: (C.R.)
Zeci de medici buzoieni s-au trezit că au de dat bani înapoi Casei Județene de Asigurări de Sănătate, pentru că au consultat și tratat pacienți care aveau datorii la fondul asigurărilor de sănătate. Poziția Casei de Asigurări este una fără echivoc: medicii trebuie să plătească. La rîndul lor, halatele albe protestează și spun că era obligația Casei să îi anunțe că acei pacienți sînt neasigurați.

Banii înapoi!

Zeci de medici de familie care au cabinete în județul Buzău au fost notificați că au de restituit sume cuprinse între patru și cinci milioane de lei vechi. Este vorba despre bani pe care proprietarii de cabinete medicale i-au încasat, în ultimii trei ani, pentru că au tratat anumiți pacienți cu restanțe la fondul asigu­rărilor de sănătate. Medicii au aflat abia zilele trecute că trebuie să restituie banii Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Ei spun că era de datoria acestei instituții să le pună la dispoziție informații despre pacienții neasigurați. Proprietarii cabinetelor obligați să dea banii înapoi consideră injust demersul Casei de Asigurări mai ales că li se cer și pena­lizări. Cum fiecare dintre părți crede că are dreptatea de partea ei, situația pare fără ieșire. Medicii s-au adresat și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru a găsi o rezolvare. În situația de a restitui sume încasate în ultimii trei ani sînt circa 80 de medici de familie din județul Buzău.

"Plătim pentru greșelile C.J.A.S."

Medicul Angela Mazdrag, președintele Patronatului Medicilor de Familie, filiala Buzău, spu­ne că returnarea su­me­lor este un abuz din partea celor de la Casa de Sănătate: "notificările primite de către medici sînt injuste, în condițiile în care sîntem obligați să plătim și penalități pentru greșeli ale angajaților Casei Județene de Asigurări de Sănătate". Pe de altă parte, Nina Mihai, medicul-șef al C.J.A.S., este de părere că medicii sînt obligați să plătească sumele respective, pentru că așa prevăd normele legale. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU