Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3391 > La zi Nr. 3391 de miercuri, 16 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Nici prețurile mici nu-i ademenesc pe cumpărători


Struguri mulți, dar fără căutare

Tone de struguri se vor face vin, în gospodăriile țăranilor

articol de: (M.L.S.)
Dacă pînă acum strugurii erau la mare căutare, anul acesta cumpărătorii par să nu mai fie interesați. Și asta pentru că majoritatea au cramele pline, mai ales că și producția de anul trecut a fost cel puțin la fel de bună ca și anul acesta. Prin urmare, cantitățile uriașe de struguri care vor fi recoltate în perioada următoare vor fi prelucrate în gospodăriile proprii.

Producție peste așteptări

Situația este valabilă în aproape toate zonele viticole ale județului, unde producția de struguri depășește așteptările. Cumpărătorii, însă, se lasă așteptați. Viticultorii spun că, din lipsă de cumpărători, au tot modificat prețul strugurilor și au ajuns să vîndă și cu 30 de bani pe kilogram, numai să scape de cantitățile uriașe. Probleme sînt și la Podgoria, unde viticultorii nu reușesc să vîndă tonele de struguri. Deși primarul comunei Podgoria a contactat reprezentanții societăților care an de an cumpără cantități uriașe de struguri de la locuitorii comunei, nimeni nu și-a exprimat dorința de a investi, pe motiv că nu și-au vîndut marfa și au cramele pline cu vin. "Locuitorii comunei sînt îngrijorați pentru că nu știu cum își vor valorifica producția de struguri. Sînt probleme mari cu valorificarea pentru că nici o societate de procesare a strugurilor pentru vin nu mai cumpără, iar oamenii nu știu ce vor face cu producția", ne-a spus primarul comunei Podgoria, Constantin Baciu.

Strugurii vor fi prelucrați în gospodării

La Podgoria, cantitatea de struguri obținută la hectar este de opt-zece tone, iar suprafața cultivată este de circa opt sute de hectare. În cazul în care nimeni nu va cum­păra strugurii, atunci singura soluție ar fi prelucrarea în gospodăriile proprii. ,,Nu numai la noi sînt probleme cu valorificarea strugurilor, ci în tot județul, dar și în Vrancea. Cel mai probabil, vor face vin pentru consumul propriu sau pentru comercializare", a mai declarat Constantin Baciu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU