Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3385 > La zi Nr. 3385 de miercuri, 9 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Ofertă de criză


Ouă și carne stricată în galantarele magazinelor

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au confiscat sute de kilograme de alimente stricate

articol de: (C.R.)
Inspectorii Oficiului pentru Protecția Consumatorului ne sfătuiesc să fim atenți alimentele pe care le luăm de pe rafturile magazinelor și le punem în coș. Ei spun că ulterior putem constata că produsele stau de cîteva luni bune în magazine, deși termenul de valabilitate a expirat de mult. Comisarii de la Protecția Consumatorului au demarat în ultimele săptămîni o serie de controale la unitățile alimentare din Buzău, iar concluziile nu sînt deloc mulțumitoare.

Amenzi usturătoare

Rezultatele verificărilor derulate în ultima perioadă sînt mai mult decît îngrijorătoare. La mai mult de jumătate dintre agenții economici au fost găsite nereguli. Clienții riscau să ajungă la spital cu o toxiinfecție alimentară sau chiar cu alte probleme mult mai grave dacă nu erau atenți la eticheta alimentelor. În cele mai multe cazuri, comisarii au găsit în galantare carne, lapte sau ouă, produse de bază în alimentația buzoienilor, cu termenul de valabilitate depășit sau neetichetate cores­punzător. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 19 000 de lei. În condițiile în care problemele identificate în magazinele buzoiene au fost destul de grave, reprezentanții Oficiu­lui pentru Protecția Consumatorului vor continua seria controalelor demarate în magazine. În plus, întrucît peste mai puțin de o săptămînă va avea loc deschiderea noului an școlar, comisarii de la Protecția Consumatorului vor veghea la siguranța elevilor

Verificările continuă

Florin Grădină, jurist în cadrul O.P.C., spune că recentele verificări au scos la iveală o serie de nereguli pe care cei care se fac vinovați trebuie să le remedieze în cel mai scurt timp. "În perioada 24 august - 2 septembrie, inspectorii O.P.C. au efectuat controale la 27 de operatori economici din județ, iar verificările au vizat respectarea normelor de comercializare a alimentelor de bază. A fost controlată o cantitate de 1957 kilograme de alimente, constatîndu-se abateri la 14 opera­tori economici. Totodată, au fost retrase de la comercializare aproape trei sute de kilograme de produse. În această perioadă, efectuăm verificări și la rechizitele școlare, pentru a stabili dacă sînt comercializate în condiții corespunzătoare", ne-a spus Florin Grădină.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU