Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2329 > La zi Nr. 2329 de miercuri, 15 martie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Buba seismică

După părerea mea, a mai spune în acest moment că țara noastră nu va adera la Uniunea Europeană în 2007 e doar un mod pe care politicienii autohtoni interesați îl pot folosi în scopul satisfacerii unor interese, evident politice. Doar un accident greu ne-ar mai putea opri intrarea din drumul către Bruxelles. Iar accidentele pot fi și provocate. Un astfel de posibil accident este ceea ce se întîmplă la Odorheiul Secuiesc. Azi, de Ziua Națională a Ungariei, cîțiva cetățeni despre care ar trebui să credem că sînt niște minți înfierbîntate organizează o adunare într-o piață din oraș în care să se citească un manifest din care rezultă că secuii din România sînt de azi autonomi. S-a vorbit foarte mult despre asta. Ba că n-ar fi decît vreo cîteva sute de inși care s-au declarat secui, ba că P.R.M. organizează o contramanifestație, ba că se urmărește un beneficiu politic pentru U.D.M.R., aflat pe craca putredă a Parlamentului.

Toate ipostazele pot fi adevărate. Însă dincolo de asta mă întreb de ce mama naibii secuii s-au gîndit să-și exprime dorința de autonomie tocmai în 15 martie 2007? De ce nu în martie 2003, ori în 2004 ori în 2009? Am un răspuns derivat, normal, dintr-o speculație jurnalistică. Afacerea este o provocare ai cărei inițiatori sînt forțe care vor boicotarea aderării noastre la U.E. Astfel de forțe sînt, slavă Domnului, destule și e cazul ca instituțiile statului român să demonstreze că resping acest tip de manevre. Că o resping inteligent și nu dînd cu bîta în baltă cum
s-a făcut la Tîrgu Mureș în 1990. Avem, după cum spune președintele Traian Băsescu, servicii secrete competente. E vremea ca ele să demonstreze că pot dezamorsa începutul de criză din Ardeal. Furunculul de la Odorheiu Secuiesc trebuie operat chirurgical și nu lăsat să crească, iar infecția să cuprindă întreg Ardealul. Un scandal mai mare ar fi un accident de genul celui care ne-ar putea afecta integrarea.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
"Citiți cu atenție eticheta pîinii!"
Cum a fost transferat TransBus pe persoană fizică

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU