Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3353 > La zi Nr. 3353 de luni, 3 august 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Mai aproape de oraș


Transport în comun spre Mărăcineni

Navetiștii ar putea circula cu autobuze și maxi-taxi

articol de: (I.G.)
Transport în comun spre Mărăcineni
 
Municipalitatea, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ce cuprinde comuna Mărăcineni, vrea să asigure un transport în comun adecvat între oraș și satele aferente acesteia.
În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local, reprezentanții locali au venit cu propunerea de Hotărîre de Proiect ce cuprinde asigurarea transportului local în comuna cea mai apropiată și cea mai frecventată de cetățenii din municipiu: Mărăcineni. Șefii din Palatul Comunal, prin atragerea de fonduri europene, fac astfel un prim pas spre apropierea comunei respective de oraș, ceea ce duce cu gîndul, în viitor, la extinderea zonei urbane, ce ar cuprinde și satele componente Mărăcineniului.

Autobuze și maxi-taxi

Potrivit responsabililor din cadrul administrației locale, și în urma sesizărilor tot mai multe venite din partea cetățenilor care fac naveta zilnic pe ruta Mărăcineni-Buzău, în curînd, în urma aprobării Hotărîrii de Proiect a Consiliu­lui Local ce prevede asigurarea unui transport în comun adecvat pe tronsonul respectiv, toate problemele legate de acest aspect vor fi aduse la normal. Proiectul supus dezbaterii consilierilor prevede alocarea de autobuze și maxi-taxi pentru a deservi mai eficient cetățenii care sînt nevoiți să facă naveta zilnic. "Vom pune la punct un serviciu de transport în comun pentru călătorii ce străbat satele ce aparțin de comuna Mărăcineni și care vin în fiecare zi în Buzău. Bineînțeles, autobuzele vor fi ale societății Transbus S.A., iar cele de maxi-taxi vor fi mai dese, avînd orare fixe. Vrem prin aceasta să venim în întîmpinarea problemelor semnalate de cetățeni", precizează primarul Constantin Boșcodeală.

Încă un pas

Odată cu asigurarea transportului în comun direct din oraș, spre comunele din jur, în cazul nostru în satele aferente Mărăcineniului, se face un pas semnificativ în apropierea ridicării la rang de me­tro­polă a Buzăului. Ca în mai toate orașele mari ale țării, prima dată, facilitarea căilor directe de transport în comun, pentru satele din jur, au premers cursului firesc atingerii dezideratului de extindere a spațiului urban existent.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU