Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3343 > La zi Nr. 3343 de miercuri, 22 iulie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Ministerul strînge cureaua


Polițiști, fără bani de chirie

Pînă la 150 de polițiști ar putea rămîne fără bani de chirie, potrivit unei decizii adoptate recent

articol de: (C.R.)
Polițiști, fără bani de chirie
 

Polițiștii buzoieni sînt nemulțumiți de decizia recentă a ministerului de resort de a sista banii pentru chirie. Reprezentanții lor sindicali spun că 100 pînă la 150 de polițiști care profesează în județul Buzău ar urma să fie afectați de această măsură.
Reprezentanții Sindicatului Polițiștilor în județul Buzău cred că, de altfel, această măsură nici nu va putea fi pusă în practică. Tăierea banilor de chirie nu este prima măsură luată de minister care afectează veniturile polițiștilor. Din luna mai,  toți angajații Poliției buzoiene care au plecat în concediu nu au mai primit prima de vacanță. Nici banii pentru echipamente, care se acordă anual, nu au mai ajuns la polițiști. Iar polițiștii spun că toate aceste diminuări de venituri vin după ce întreaga activitate pe care o desfășoară a stat anul acesta sub semnul austerității bugetare. La posturile de poliție de la țară, de pildă, polițiștii primesc pentru mașinile de serviciu doar un plin de benzină pe lună. Mai departe, trebuie să se descurce. Polițiștii spun că vor aștepta pînă în luna august să vadă dacă Ministerul de Interne va reveni asupra deciziei privind banii de chirii. În caz contrar, oamenii legii se gîndesc să treacă la proteste.

Nu se mai acordă nici prime de vacanță

Gabriel Dragomir, președinte al Sindicatului Polițiștilor, filiala Buzău, spune că sînt zeci de polițiști care ar urma să nu mai beneficieze de banii pentru plata chiriei, lucru greu de acceptat. "De două luni, prima de vacanță nu s-a mai acordat. Probleme sînt și în ceea ce privește combustibilul pentru mașinile de Poliție. În condițiile în care se decontează doar un plin de benzină pe lună, polițiștii trebuie să se descurce singuri", ne-a declarat Gabriel Dragomir.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Medicina dentară la sate s-a cariat
Buzoian plecat în anglia, ucis de o șoferiță

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU