Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3341 > La zi Nr. 3341 de luni, 20 iulie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Dușul devine un lux


Consumul de apă caldă a scăzut drastic

Consumatorii nu-și mai permit să plătească nici apa

articol de: (C.R.)
Consumul de apă caldă a scăzut drastic
 

Criza economică își face simțită prezența chiar și în ceea ce privește consumul de apă caldă, care a scăzut considerabil, în comparație cu anii anteriori. Mai exact, buzoienii au început să fie mai prudenți în ceea ce privește consumul de apă caldă, mai ales că prețul de consum a crescut. Acest lucru este recunoscut chiar și de către conducerea Regiei Autonome Municipale, care spune că se înregistrează un consum mai mic de apă caldă. 

Dușuri de criză

Locuitorii municipiului se văd în situația de a rări dușurile, chiar în această perioadă, în condițiile în care temperaturile din ultima vreme au crescut alarmant. Reprezentanții Regiei Autonome Municipale spun că, față de anul trecut, cînd consumul la apa caldă era de extrem de ridicat, solicitînd la maxim rețeaua de apă, acum acesta s-a redus la aproape jumătate. Scăderea consumului de apă are la bază criza financiară, iar buzoienii au apelat la tot felul de măsuri pentru a reduce cheltuielile și a rămîne pe linia de plutire. În condițiile în care raportul dintre prețuri și veniturile buzoienilor continuă să crească în defavoarea cetățenilor, există riscul ca, în viitorul apropiat, dușul să ajungă chiar un lux.

Îi sperie facturile

Milucă Neamțu, directorul R.A.M., spune că buzoienii adaptează consumul de apă la resursele financiare de care dispun. "În contextul crizei economice actuale, prețul apei calde s-a majorat. De asemenea, ne confruntăm și cu o scădere a consumului de apă caldă. În general, pe timp de vară, consumul de apă caldă de la nivelul județului depășește capacitatea sistemului, dar anul acesta, situația s-a schimbat. Oamenii consumă apă caldă cu moderație, de teamă că se vor afla în imposibilitatea de a achita factura la întreținere", ne-a declarat Milucă Neamțu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU