Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3317 > La zi Nr. 3317 de luni, 22 iunie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

După ce au amenințat că nu se vor prezenta


Profesorii se înghesuie să corecteze la bac

Deși vor primi cu 50 la sută mai puțin, cadrele didactice nu vor să scape examenul de Bacalaureat

articol de: C.R

După ce, pe ultima sută de metri, profesorii au amenințat că nu se vor prezenta la examenul de Bacalaureat, din cauza sumelor mici alocate de Ministerul Învățămîntului, situația a luat o altă întorsătură.

Sîmbătă a avut loc tragerea la sorți pentru comisiile de Bacalaureat, iar profesorii au completat rîndurile fără comentarii. Șefii din învățămîntul buzoian dau asigurări că examenul care începe astăzi se va desfășura fără probleme, pentru că profesorii au com­pletat comisiile și nu se pune pro­blema ca vreunul dintre ei să nu se prezinte, deși au tot dreptul.

Sume modice pentru profesorii corectori
Profesorii care participă la organizarea examenului de Bacalaureat din acest an vor fi plătiți cu 50 la sută mai puțin față de 2008. Ministerul Învățămîntului a propus ca pentru fiecare lucrare corectată, un profesor să primească patru lei. Suma este cu aproape jumătate mai mică față de cea de anul trecut. În 2008, profesorii corectori au primit 7,5 lei pentru fiecare lucrare evaluată. Mult mai puțini bani ar putea primi profesorii din comisiile pentru examinarea orală. Ministerul Educației propune ca aceștia să primească doi lei pentru fiecare elev, în loc de 4,7 lei cît au primit în 2008. 25 de lei ar urma să primească pentru fiecare examen das­călii supraveghetori. Anul trecut aceștia au încasat 65 de lei. Profesorii universitari ar putea primi opt sute de lei, în loc de peste 1.100 de lei pentru participarea la BAC. Chiar dacă sumele s-au redus la jumătate, profesorii n-au dat înapoi. Ei se vor prezenta la toate probele de Bacalaureat, mulțumindu-se cu sumele modice pe care le vor primi de la Ministerul Învătămîntului.

Astăzi se desfășoară prima probă
Astăzi se desfășoară prima probă a Bacalaureatului, la limba și literatura română, urmînd ca de miercuri să se desfășoare proba orală la limba modernă. Pe 26 iunie, vor începe examenele scrise, primul fiind la limba și literatura română. Pe 29 iunie, va avea loc examenul scris la limba maternă, iar din 30 iunie vor fi susținute probele diferențiate. Rezultatele de la Bacalaureat vor fi afișate pe 5 iulie. Eventualele contestații se vor depune tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau în calcul și rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe 9 iulie. Anul acesta, bacalaureatul se desfășoară după aceeași metodologie de anul trecut.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU