Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2321 > La zi Nr. 2321 de luni, 6 martie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Oborul, deschis doar pentru cereale

Concurența neloială a fost eradicată

articol de: Mărgărit GROSU
Oborul, deschis doar pentru cereale
 

Descoperirea virusului gripei aviare la o gîscă sălbatică găsită moartă în incinta sediului Curții de Conturi nu a influențat desfășurarea tîrgului săptămînal în Obor. Porțile au fost deschise ca și săptămîna trecută doar pentru vînzarea de cereale. Încălzirea vremii a scos mai mulți fermieri la tîrg, astfel că sectorul destinat acestei activități a fost mai animat.

Prețul cerealelor a rămas același, 40-50 de mii de lei lei dubla de grăunțe de porumb și 50-60 de mii cea de grîu, în funcție de calitatea produselor. Oferta a fost, însă, ca și în ultima perioadă, mai mare decît cererea, astfel că spre sfîrșitul tîrgului prețurile au început să scadă simțitor. În baza interdicției impuse de reprezentanții D.S.V., crescătorii de animale n-au avut nici ieri acces în tîrg. Nevoia de bani pentru începerea lucrărilor agricole este foarte mare, iar imposibilitatea vînzării animalelor crescute în acest scop îi aduce într-o situație deloc plăcută. Mulți se văd în postura abandonării lucrărilor agricole de primăvară, mai ales că singurul produs pe care-l pot comercializa în prezent, cerealele, nu are căutare în acest moment.

Țăranii vor să-și valorifice animalele ca să-și are terenul
Deschiderea tîrgului de animale este o măsură așteptată cu nerăbdare de către agricultori. Măsura se lasă așteptată de prea mult timp și este puțin probabil ca acest lucru să se întîmple în perioada imediat următoare. Cazul de gripă aviară descoperit săptămîna trecută a impus noi condiții de supraveghere sanitar-veterinare la nivelul județului Buzău, fapt ce-i aduce în pragul disperării pe agricultori. Focarele de pestă porcină care le-au dat de furcă veterinarilor și care au dus la luarea deciziei de interzicere a comerțului cu animale încă n-au fost închise în totalitate. Închiderea lor și neînregistrarea altora ar însemna deschiderea tîrgurilor de animale, dar țăranii nu mai speră la nimic bun, în acest sens. Și totuși un motiv de bucurie au avut comercianții de cereale. Administrația pieței a reușit cu sprijinul polițiștilor să îndepărteze comercianții de cereale care-și defășurau negoțul la intrarea în tîrg. Concurența neloială a fost astfel eradicată, spre încîntarea producătorilor din incinta tîrgului, dar și a administratorului pieței, care s-a văzut astfel cu încasări mai mari la biletele de intrare în incinta oborului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU