Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3270 > La zi Nr. 3270 de sambata, 25 aprilie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Pentru că Guvernul nu-și permite să mai plătească,


700 de elevi rămîn fără "bani de liceu"

În evidențele Inspectoratului Școlar Județean există aproape 7.700 de elevi care provin din familii nevoiașe și primesc bursă socială

Criza financiară îi afectează și pe elevii buzoieni. Este vorba de acei școlari care provin din familii nevoiașe și care primeau bursa socială numită "bani de liceu". Potrivit șefilor din învățămîntul buzoian, în județul nostru există aproximativ șapte sute de elevi care rămîn fără acest ajutor financiar în urma deciziei luate de Executiv de a reduce plafonul de venit brut pe membru de familie, de la două milioane la un milion și jumătate de lei vechi.

Baremul a fost modificat
Bursa are o valoare de 1,8 milioane de lei vechi, iar de ea beneficiază școlarii care urmează cursuri de zi, liceu sau învățămînt profesional, școala de arte și meserii sau anul de completare, aflați în întreținerea familiilor al căror venit brut pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum două milioane de lei vechi. În acest moment, în evidențele Inspectoratului Școlar Județean există aproape 7.700 de elevi care provin din familii nevoiașe și primesc bursă socială. Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Paul Negoiță, spune că modificarea legislativă îi va lăsa fără burse pe 726 de elevi. "Cel mai probabil, Guvernul poate susține la nivel național aceste burse, în perioada de criză pe care o traversăm. Asta în condițiile în care numărul de copii crește și, probabil, se va reveni la suma inițială. Pînă anul trecut, această bursă socială s-a acordat copiilor din familiile care au un venit sub 200 de lei", ne-a spus inspectorul Paul Negoiță.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU