Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3256 > La zi Nr. 3256 de miercuri, 8 aprilie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Fonduri nerambursabile


Bani europeni pentru tinerii fermieri

Sprijinul financiar este de zece mii de euro pentru o exploatație agricolă

articol de: (C.R.)

Tinerii cu vîrsta de maxim 40 de ani pot beneficia de fonduri nerambursabile, în valoare maximă de 25 de mii de euro, pentru a pune bazele unei afaceri în domeniul agriculturii.
Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de zece mii de euro pentru o exploatație agricolă cu șase unități de dimensiune economică, valoarea unei astfel de unități fiind de 1.200 de euro. Această valoare se calculează în funcție de terenul, animalele sau utilajele agricole pe care le deține exploatația respectivă.
Sprijinul de instalare va fi acordat în două tranșe de plată. Astfel, prima tranșă va fi acordată la aprobarea solicitării pentru acordarea sprijinului și este de 60 la sută din valoarea ajutorului pentru instalare. A doua tranșă, de 40 la sută din valoarea sprijinului pentru instalare, se acordă la îndeplinirea acțiunilor prevăzute în planul de afaceri, pe care solicitanții trebuie obligatoriu să îl întocmească. Mircea Alexandru, șeful Compartimentului de dezvoltare rurală din cadrul Direcției Agricole, spune că măsurile finanțate cu bani europeni reprezintă un mijloc de investiție sigur pentru tinerii care vor să investească în agricultură.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU