Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3166 > La zi Nr. 3166 de marti, 16 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18
Țara, o miză pierdută la poker

de Radu Tudor
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Taxa pe poluare ne scoate peri albi


Aglomerație la Direcția de Finanțe

Funcționarii și-au prelungit sîmbătă și duminică programul de lucru

articol de: Corina Rachiteanu

Teama de a plăti taxa auto la o valoare de trei ori mai mare i-a făcut pe proprietarii de mașini străine neînmatriculate să își petreacă week-end-ul în fața ghișeelor Direcției de Finanțe.
În ultimele două zile, peste 50 de persoane și-au achitat taxa auto după vechea lege. Pentru ca proprietarii de mașini să poată să-și plătească această taxă auto, funcționarii și-au prelungit sîmbătă și duminică programul de lucru. În schimb, ieri, contribuabilii care s-au prezentat la ghișeele Direcției de Finanțe nu au făcut alteceva decît să ceară informații privind condițiile precum și moda­litatea de calcul a noii taxe.
Taxa, mai scumpă decît mașina
Taxa de poluare pentru mașinile second-hand se calculează în funcție de vechimea autoturismelor și de capacitatea cilindrică a motorului. În multe cazuri taxa depășește prețul de achiziție al mașinii. Pentru a plăti contravaloarea taxei auto, buzoienii trebuie să prezinte mai întîi unele ­docu­mente în baza cărora se poate calcula aceasta. Noua modificare a taxei de înmatriculare i-a dat peste cap pe buzoieni. Unii dintre ei, pentru a putea să achite suma necesară înmatri­cu­lării autoturismului, au fost nevoiți să se împrumute. Săptămîna trecută, zeci de persoane au protestat atît în fața Direcției de Finanțe cît și la Prefectură față de majorarea taxei auto.

Vor mai multe informații

"Sîmbătă, s-au prezentat la ghișeele Direcției de Finanțe 38 de contribuabili, iar duminică 15. Pînă acum, nu s-a prezentat nimeni pentru plata taxei auto, au venit cîțiva care au cerut informații. Persoanele care se prezintă la ghișeele Direcției de Finanțe pentru plata taxei pe poluare trebuie să prezine cartea de identitate a mașinii, cartea de identitate a mașinii cu care a fost înmatriculată în străinătate, copie după buletinul de identitate și o cerere tip care se ridică de la ghișeu", ne-a spus Florentina Ganea, purtător de cuvînt al Direcției de Finanțe Buzău.

 

COMENTARII

andreea:
fara cozi la ghisee
...exista solutii. simple si ieftine. se numesc sisteme electronice de dirijare si ordonare si sunt utilizate peste tot in lume acolo unde activitatea de relatii cu publicul prezinta aglomeratie la ghisee. este vorba de sistemele cu bonuri de ordine si afisaje electronice care indica atat numarul de persoane aflate in fata cat si timpul estimativ de asteptare. si atunci se intampla totul intr-o atmosfera mai civilizata. nici cetatenii care beneficiaza de serviciile institutiei la care apeleaza nu vor mai sta in picioare unul in spatele altuia cu teama de a nu-si pierde randul si nici functionarul de la ghiseu nu va mai sta sub presiunea cozii si va putea sa-si faca treaba mai bine. mai mult decat atat sistemele ofera in sfarsit posibilitatea ca solicitantul de servicii sa acorde o nota pentru prestarea serviciului de catre functionar...dar pe cine intereseaza cu adevarat problema... va stam la dispozitie: andanimpex@yahoo.com
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU