Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3161 > La zi Nr. 3161 de miercuri, 10 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Garanții imposibile


Necazurile pensionarilor se adîncesc

C.A.R.-urile vor fi transformate în instituții financiare

articol de: (I.G.)
Necazurile pensionarilor se adîncesc
 

Situația pensionarilor este din ce în ce mai gravă, cu toate trîmbițele guvernanților și punctele de mărire a pensiilor. "Colac peste pupăză", apar și grupuri de ONG-uri mai mult sau mai puțin reprezentative, care "sug" fondurile guvernamentale, nemai-lăsînd nimic pentru "grosul" pensionarilor.
O altă povară pusă pe umerii celor de vîrsta a III-a este și Ordonanța 28/2006, transformată ulterior în Legea 266/2006, care introduce Casele de Ajutor reciproc a pensionarilor în rîndul Instituțiilor Financiar Nebancare. Noua reglementare obligă Casele să depună la Trezorerie cîteva sute de mii de euro, bani din contribuțiile pensionarilor. Surse din cadrul Casei precizează că introducerea C.A.R. pentru pensionari în rîndul I.F.N. nu aduce nimic bun, deoarece îi obligă pe
responsabilii din cadrul Caselor de Ajutor a Pensionarilor să depună noi garanții, ceea ce este practic imposibil, deoarece banii se rulează foarte repede neexistînd lichidități suficiente.

O.N.G. căpușe

De asemenea, apariția în plină criză financiară, cînd se pune problema fondurilor insuficiente de plată a pensiilor, a mai multor ONG-uri care, chipurile, reprezintă pensionarii, dar în realitate "sug" toate fondurile venite din banii publici, dar și europeni nu este tocmai binevenită. În timp ce Casele de Pensionari cu tradiție își sărbătoresc ziua (1 octombrie) din fonduri proprii, fără nici un ban primit din afară, aceste ONG căpușe primesc bani, dar rezultatele nu se văd deloc, mai spun sursele din interiorul Casei, care au dorit să-și păstreze anonimatul. Pînă și dialogurile la nivel de Prefectură privind problemele sociale ale pensionarilor între C.A.R.P și alte ONG-uri care se cer reprezentative pentru cei de vîrsta a III-a, rămîn simple întîlniri, fără rezultate concrete.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Sfaturi pentru bobocii de liceu

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU