Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3160 > La zi Nr. 3160 de marti, 9 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Deși va intra în vigoare săptămîna viitoare,


Noua taxă de poluare nu sperie pe nimeni

Doar la două din cele cinci ghișee de la Finanțe era cîte un solicitant

articol de: (R.B.)

Triplarea taxei auto pentru înscrierea mașinilor second-hand se pare că nu îi determină pe buzoieni să ia cu asalt ghișeele de la Finanțe.
Deși anticipaseră o creștere spectaculoasă a solicitărilor, reprezentanții instituției spun că numărul celor care vor să achite taxa nu depășeste media unei zile obișnuite, de 10 – 15 persoane.
Guvernul a decis joia trecută triplarea taxei auto pentru înmatricularea mașinilor la mîna a doua, după ce la 1 iulie sumele pentru înmatricularea autovehiculelor noi au crescut, iar la cele mai vechi au scăzut drastic, ceea ce a dus la o invazie de mașini mai vechi de zece ani. Producătorii de mașini și importatorii de automobile noi atrăgeau de ceva timp atenția asupra faptului că noua taxă de mediu intrată în vigoare de la 1 iulie favorizează intrarea mașinilor foarte vechi în țară.
Declarațiile au devenit alarmiste în ultima vreme, cînd vînzările de mașini noi au scăzut cu 30 de procente, motiv pentru care, tot începînd cu săptămîna viitoare, aplicarea taxei auto pentru înmatricularea mașinilor noi va fi suspendată.

Taxa va depăși prețul de achiziție

În ceea ce privește mașinile rulate, decizia de triplare a taxei de poluare face ca sumele plătite de noii proprietari să depășească chiar și prețul de achiziție al acestora. Spre exemplu, pentru un autoturism cu un motor de 1.600 cmc, categoria Euro 2 și o vechime de 9-10 ani, taxa de poluare auto era de 1.400 de euro. Triplată, aceasta ajunge la 4.200 de euro, adică mai mult decît ar costa mașina.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU