Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3157 > La zi Nr. 3157 de vineri, 5 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Reguli stricte


Mai puțin zgomot de sărbători

Vînzarea artificiilor se va face doar în magazine autorizate

articol de: (M.N.)
Mai puțin zgomot de sărbători
 

Pocnitorile, petardele și alte obiecte de acest fel vor fi interzise anul acesta. Doritorii de astfel de distracții trebuie să fie foarte atenți ce obiecte cumpără, deoarece pot fi amendați de polițiștii care supraveghează toate acțiunile comercianților în această perioadă.
Astfel, nu se pot confecționa, cumpăra, vinde sau folosi orice fel de obiecte pirotehnice, dar se pot folosi lumînări, steluțe, adică obiecte care nu pot răni cetățenii.De asemenea, cumpărătorii trebuie să cumpere aceste obiecte doar din cele nouă magazine specializate și autorizate, iar persoanele fizice și juridice neautorizate să desfășoare astfel de activități vor fi sancționate cu închisoare de la șase luni la un an. În cazul în care un cumpărător folosește astfel de obiecte interzise, acțiunea constituie un fapt penal și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la cinci ani.
Reguli stricte
Și în privința folosirii artificiilor la diferite evenimente există reguli stricte. Acestea nu se pot vinde decît de persoanele juridice autorizate, doar în scop propriu și cu acordul Primăriei, al pompierilor și al Poliției. Astfel, obiectele zburătoare, petardele, pocnitorile nu pot fi comercializate către populație, ci doar către agenții economici autorizați. Pentru a nu exista incidente nedorite și pentru ca atît vînzătorii cît și cumpărătorii să respecte legea, polițiștii vor intensifica în aceasta perioadă controalele în locurile clasice: strada Cuza-Vodă, stația CFR, tîrguri, dar și în magazine.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU