Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3150 > La zi Nr. 3150 de joi, 27 noiembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Prin pădurile județului


Poliția s-a specializat în prinderea infractorilor silvici

Tăierile ilegale de arbori sînt combătute de Poliție printr-un nou serviciu specializat

articol de: (L.M.)
Poliția s-a specializat în prinderea infractorilor silvici
 

În încercarea de a stăvili pe cît posibil tăierile ilegale de arbori din pădurile județului, Inspectoratul de Poliție Județean a înființat un nou compartiment ce are atribuții în combaterea fenomenului.
Conducerea Inspectoratului, prin vocea comisarului Laurențiu Pantazi, adjunctul șefului IPJ, afirmă că "la nivel local nu s-au înregistrat situații de defrișări masive ca în alte zone ale țării, dar, întrucît se acordă o atenție deosebită prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic, pe 15 septembrie a fost înființat Compartimentul de Combatere a Delictelor Silvice în cadrul Serviciului Poliției de Ordine Publică". Noul compartiment a avut de lucru încă de la înființare căci apropierea iernii a făcut ca numărul tăierilor ilegale să crească simțitor, mai ales în zona montană a județului unde sărăcia îi împinge pe localnici să riște și să taie tot ce le vine la îndemînă ca să facă rost de bani.

Controale și dosare penale

Controalele desfășurate împreună cu autoritățile silvice au vizat și societățile comerciale. În urma celor 24 de astfel de acțiuni au fost sancționate 36 de abateri, a fost aplicate sancțiuni și au fost confiscată o cantitate de 64 de metri cubi de lemn. Au fost și cazuri în care tăietorilor ilegali de lemne li s-au întocmit dosare penale chiar dacă arborii doborîți erau din pădurea lor, pentru că  legile sînt foarte stricte și nimeni nu poate tăia copați nemarcați chiar dacă este proprietarul terenului împădurit

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU