Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3060 > La zi Nr. 3060 de joi, 14 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

La un pas de explozie

articol de: C.R.

Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă Buzău, dar si cei din Mizil au fost solicitati să intervină în noaptea de marti spre miercuri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societate din localitatea Săhăteni. Ajunsi la locul incidentului, pompierii au descoperit că exista pericolul unei deflagratii întrucît în incinta firmei cuprinsă de flăcări existau opt butelii de dioxid de carbon, care  ar fi putut exploda în orice moment. Angajatii ISU au intervenit imediat si au reusit să scoată cele 8 butelii în afara zonei incendiate, evitînd astfel o catastrofă.

Interventie de două ore

Trei autospeciale au intervenit aproximativ două ore pentru stingerea flăcărilor care au distrus acoperisul societătii pe o suprafată de 250 de metri pătrati. Potrivit reprezentantilor ISU Buzău, incendiul de la Săhăteni a izbucnit după ce muncitorii au efectuat lucrări de sudură în clădire, scînteile cuprin­zînd materialele lemnoase depozitate în zonă. Din fericire, incendiul nu s-a extins si la restul clădirii, provocînd pagube doar la acoperis.
C.R.

Militarii germani au grijă de Cimitirul Eroilor

Traditionala tabără româno-germană pentru îngrijirea mormintelor de război din Cimitirul Eroilor se deschide oficial astăzi cu un ceremonial militar. Asa cum obisnuiesc în fiecare an, militarii germani au revenit la Buzău pusi pe treabă. Tabăra este organizată de Asociatia Germană pentru îngrijirea mormintelor de război si Comandamentul Operational Întrunit "Maresal Alexandru Averescu". Cei 12 militari germani condusi de locotenent-colonelul Hans Jurgen Bindernagel, care participă la tabără pe bază de voluntariat, vor fi ajutati de 8 militari români de la Batalionul 47 Comunicatii si Informatică. Programul include pe lîngă îngrijirea mormintelor din Cimitirul Eroilor si vizite la obiective istorice, culturale si turistice din judetele Buzău, Prahova si Brasov.
L.M.

Gata cu glumele proaste

Din toamnă, persoanele care vor suna la numărul de urgentă 112 fără motiv vor putea fi identificate.   În prezent sînt testate toate solutiile de captare a apelantului, iar din noiembrie va fi selectionată cea favorabilă.  Pînă atunci, autoritătile au luat cîteva măsuri pentru atenuarea fenomenului de apelare a numărului de urgentă 112 fără motiv. Începînd cu cel de-al cincilea apel nejustificat, persoanele puse pe glume sînt bombardate cu mesaje text scurte care duc la blocarea cartelei de telefon. În plus, aceste persoane riscă amenzi începînd de la cinci mii de lei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Cum arată scara de la "Casa Albă"
Haos pe Valea Slănicului

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU