Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3049 > La zi Nr. 3049 de vineri, 1 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Cetățeanul, față cu uninominalul

de Radu TUDOR
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
La zi

Călător aproape să fie snopit în bătaie

articol de: L.R.

Un cetățean supărat că un maxi-taxi pe care îl aștepta în stație de ceva vreme a trecut pe lîngă el fără să oprească era să fie bătut măr tocmai de șoferul microbuzului. Miercuri seara, pe traseul de maxi-taxi nr. 8, un călător  aștepta în stație mijlocul de transport pentru a ajunge acasă, însă acesta nu a oprit. Furios, călătorul a tras la răspundere șoferul pentru că nu a staționat. Șoferul însă, om de peste 1,80 m și aproape 100 kg, parcă aștepta să fie provocat. Diferența de forță era evident disproporționată, ceea ce îi dădea curaj șoferului, așa încît a coborît la călătorul pișpiriu gata să-l ia la pumni și chiar l-a scuturat bine, pentru a-i pieri cheful de a protesta contra serviciilor de transport.

Călătorii erau stupefiați de violența șoferului
În acest timp, călătorii din vehicul așteptau să se termine răfuiala pentru a-și putea continua traseul, dar erau vădit indignați de ceea ce se petrecea chiar sub ochii lor. Erau  însă erau timizi ca să-și exprime dezaprobarea și le era teamă să nu intre și ei în dizgrațiile șoferului. La reluarea drumului, o doamnă mai curajoasă a atenționat șoferul că nu e frumos din partea lui să se poarte așa cu clienții, dar acesta a continuat înjurăturile la adresa călătorului nemulțumit, spunînd că din cauza celor ca el ne-am făcut de rîs în străinătate, "ăștia care ne dau în cap pentru cinci euro". Morala o ținea chiar cel care era gata de bătaie pentru cîteva vorbe de reproș.

Condiții de călătorie necivilizate
Călătorii s-au obișnuit deja cu bădărănia șoferilor de maxi-taxi, care se enervează în trafic și înjură ca la ușa cortului, care ne impun ritmuri de manele pe tot parcursul traseului, care fumează neținînd cont că se află în public. Acum, pe perioada verii, îi vedem cît mai lejer îmbrăcați, expunîndu-și părul inestetic de pe picioare sau de pe piept. În străinătate, șoferii de pe mijloacele de transport în comun sînt obligați să poarte uniforme, ceea ce am văzut că se încearcă și pe autobuzele din oraș. La toate acestea, tot ce mai lipsea era ca o călătorie cu maxi-taxi să devină un sport extrem și să riscăm o bătaie încasată de la vreun șofer supărat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Ultimele articole adaugate in aceasta categorie:
Un jandarm de nădejde a ieșit la pensie
"Lucrurile nu rămîn așa! Vinovații să plătească!"

Click aici pentru toate articolele din categoria La zi

 
Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU