Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2252 > Intern Nr. 2252 de vineri, 9 decembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Intern

Senatorii sînt plătiți și atunci cînd chiulesc

Chestorul Senatului Paul Păcuraru a afirmat joi că drepturile bănești ale senatorilor (indemnizații și diurne) pe luna noiembrie vor fi recalculate, întrucît hotărîrea sancționării pecuniare a absenților nemotivați nu este regulamentară.

Paul Păcuraru a spus că inițiativa de a sancționa senatorii pe luna noiembrie pentru zilele în care nu au răspuns prezent la primul apel din plen aparține secretarului Paula Ivănescu.

Chestorul Paul Păcuraru a explicat că Paula Ivănescu a înaintat Direcției de Resurse Umane un tabel cu senatorii care au fost absenți la primul apel în plen și pe baza căruia Direcția contabilitate a calculat indemnizațiile și diurnele senatorilor.  Potrivit lui Paul Păcuraru, numărul senatorilor sancționați este mai mare de 80, printre care se enumeră președintele Senatului cu o zi și senatorul PSD Adrian Păunescu care deși a fost în concediu medical toată luna noiembrie figurează ca absent nemotivat.

Indemnizația netă lunară a senatorilor este de 32 milioane de lei vechi. Paul Păcuraru consideră că exercițiul mandatului este mult mai complex decît lipsa de la un apel sau altul. "Pot fi absent la primul apel, dar prezent la toate celelalte sau să fiu implicat în alte activități ale Senatului", a spus Paul Păcuraru.

De asemenea, Paul Păcuraru a precizat că nici vechiul și nici actualul regulament nu include prevederi care să sancționeze pecuniar senatorii.

Sancționarea senatorilor va fi reglementată în statutul parlamentarilor, a mai spus Paul Păcuraru.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU