Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2239 > Intern Nr. 2239 de miercuri, 23 noiembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Intern

Băsescu atacă și de la Paris

De la Paris, președintele Traian Băsescu îi atacă din nou pe liderii politici. Motivul nu este nou: alegerile anticipate. Acestea ar fi acum o mare eroare politică, susține Traian Băsescu, cel care a lansat ideea anticipatelor încă de la începutul mandatului. Președintele a mai afirmat că guvernul Tăriceanu va fi stabil chiar dacă îl va critica atunci cînd va fi nevoie.

Foarte mulți se vor aștepta ca guvernul să cadă. Nu vor fi anticipate. Împingerea României în alegeri anticipate ar fi o mare eroare. Asta nu înseamnă că guvernul va fi scutit de a fi ținut sub presiune.

u este prima dată cînd președintele Băsescu face în străinătate declarații care stîrnesc în țară comentarii, controverse și replici din partea clasei politice. În septembrie, la summit-ul ONU de la New York, șeful statului a declarat că preferă un parlament unicameral, care "  ar ușura luarea deciziilor în România"  .

A fost doar una dintre afirmațiile oficiale lansate de Traian Băsescu peste hotare și care au tulburat apoi apele politicii românești. În urmă cu două luni, Băsescu a declarat că renunțarea la sistemul bicameral ar putea fi un motiv pentru organizarea unui referendum în vederea schimbării Constituției.

Atît Opoziția, cît și unii parlamentari ai Alianței au criticat afirmațiile președintelui, pe motiv că sistemul democratic din România are încă nevoie de două Camere.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU