Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2235 > Intern Nr. 2235 de vineri, 18 noiembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Intern

Epistola lui Patriciu

Dinu Patriciu vrea ca președintele și premierul să ceară Parchetului o conduită adecvată. Președintele grupului Rompetrol le-a trimis scrisori lui Traian Băsescu și Călin Popescu-Tăriceanu în care cere, fără a se referi la cazul în care compania sa este implicată, să explice procurorilor că nu sînt evaluați în funcție de numărul condamnărilor pe care le determină.

Dinu Patriciu mai cere să fie demarate investigații pentru a fi trase la răspundere persoanele care au pus la dispoziția concurenților Rompetrol documente ale anchetei penale, incluzînd informații confidențiale.

Cele două scrisori sînt însoțite de un memorandum, în care Rompetrol descrie amănunțit problemele companiei în raporturile cu statul român, de la inițierea cercetărilor efectuate de Parchetul Național Anticorupție și pînă la reținerea lui Dinu Patriciu în primăvara acestui an. Potrivit Rompetrol, dosarul are la bază un raport finalizat în martie 2004 de către Președinție, document care conține acuzații cu consecințe de ordin penal în legătură cu privatizarea Petromidia și cu activitatea post-privatizare a societății.

Dinu Patriciu susține că ancheta s-a desfășurat într-o manieră abuzivă, cu încălcarea prezumției de nevinovăție și a provocat grave prejudicii de imagine companiei Rompetrol. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a primit scrisoarea, dar că nu știe ce conține.

Purtătorul de cuvînt al Președinției a declarat că Dinu Patricu va primi un răspuns din partea departamentului probleme cetățenești din cadrul Administrației Prezidențiale, și nu din partea lui Traian Băsescu. În urmă cu o săptămînă Adriana Săftoiu preciza că șeful statului consideră că problemele invocate de Patriciu sînt de competența justiției și nu a președintelui României.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU