Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2297 > Intern Nr. 2297 de luni, 6 februarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Intern

Mircea Ionescu Quintus:


Propunerea PD pentru fuziunea cu PNL este șocantă

Președintele de onoare al Partidului Național Liberal (PNL), Mircea Ionescu Quintus, consideră că propunerea democraților privind fuziunea este "șocantă" și nici un liberal adevărat nu o poate accepta.
"Ni se propune să ne desființăm, asigurîndu-ni-se în schimb un loc confortabil la cimitirul Bellu sau undeva în mansarda din casa popularilor, cu care nu avem nimic în comun", a declarat, sîmbătă, pentru Agenția Rompres, Mircea Ionescu Quintus. El și-a exprimat convingerea că fuziunea cu democrații nu se va întîmpla și că actuala conducere a PNL nu va accepta să devină "groparul" propriei formațiuni politice.
Mircea Ionescu Quintus a subliniat că a negociat toate fuziunile pe care le-au făcut liberalii de-a lungul timpului, dar, a spus el, în cazul democraților diferențele doctrinare sînt prea mari.

Tineretul democrat este de acord cu fuziunea
Tineretul democrat este de acord cu fuziunea dintre PNL și PD, deoarece noua formațiune rezultată va aduce avantaje generației viitoare de politicieni.
"Cu certitudine, formațiunea creată va fi una puternică. Chiar dacă, pe termen scurt, unii colegi o percep ca pe o amenințare că vor pierde din funcții, pe termen lung vom avea numai de cîștigat", a declarat, sîmbătă, la Satu Mare, Liviu Nistoran, președintele organizației de tineret a Partidului Democrat (PD).
În opinia sa, trebuie mai întîi realizată fuziunea celor două partide și ulterior să se decidă la care formațiune europeană va adera noua formațiune.
În altă ordine de idei, deputatul Liviu Nistoran a spus că este de acord cu introducerea votului uninominal, lucru care ar crea o oarecare dependență parlamentarilor de partidul pe listele căruia au fost aleși.
"Votul uninominal este cel care va spăla clasa politică românească. Mulți oameni din fostele sisteme securiste și comuniste se opun votului, temîndu-se că nu vor mai fi aleși", a adăugat Liviu Nistoran.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU