Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2286 > Intern Nr. 2286 de marti, 24 ianuarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Intern

Frigul stăpîneȘte țara

Temperatura minimă înregistrată în noaptea de duminică spre luni în București a fost de -17 grade Celsius iar cea maximă a zilei de luni în Capitală de -13 grade Celsius, în ciuda aparenței de zi însorită, în timp ce nicăieri în țară nu se vor înregistra temperaturi pozitive, au declarat, oficiali din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).
Sursele citate au declarat că recordul nopții de duminică spre luni a fost de -27 de grade Celsius, înregistrate la Darabani, județul Botoșani. Tot în Moldova, la Rădăuți, s-au înregistrat -25 de grade Celsius, în timp ce pe o suprafață extinsă din Moldova au fost înregistrate frecvent -24 de grade Celsius.
"Nu este un record. Temperaturile minime de azi noapte (duminică spre luni, n. red.) sînt cu circa zece grade mai mari decît recordurile din România. Pînă la urmă este iarnă, este o perioadă de temperaturi foarte scăzute, însă nu complet neobișnuite pentru acest sezon. Să fim mulțumiți că durează doar trei zile", a apreciat sursa citată.

 În Capitală, temperatura minimă înregistrată în noaptea de duminică spre luni a fost de -17 grade Celsius, și aceasta "cu mult" sub recordul absolut pentru București.
Maxima nopții de duminică spre luni s-a înregistrat în sudul Banatului, unde termometrele meteorologilor au indicat - 9 grade Celsius.
Maxima absolută a zilei de luni în întreaga țară, înregistrată pînă la ora transmiterii acestei știri, a fost de -5 grade, fiind măsurată la Deva.
Pentru noaptea de luni spre marți, meteorologii nu prognozează neapărat temperaturi mai mari, ci o extindere a zonelor cu temperaturi foarte scăzute. Singura excepție de la această regulă este Capitala, unde, luni noapte, se așteaptă chiar și -20 de grade Celsius.

 Pe lîngă Moldova, și în Muntenia, Dobrogea sau în depresiunile din Transilvania s-ar putea înregistra frecvent temperaturi sub -24, putînd ajunge chiar la - 27 de grade Celsius.
Sursele citate nu s-au putut pronunța asupra temperaturilor ce ar putea fi înregistrate marți, miercuri sau în noaptea dintre ele, adăugînd doar că, din datele adunate pînă luni la prînz, temperaturile ar urma să revină ușor spre normal în cursul zilei de joi.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU