Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2286 > Intern Nr. 2286 de marti, 24 ianuarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Intern

Copos are încredere în justiție

George Copos se consideră nevinovat și susține că pînă la sfîrșitul săptămînii va face dovada că ANA Electronic nu are nici o datorie către stat. Declarația a fost făcută de vicepremier la ieșirea din biroul anchetatorilor DNA, acolo unde s-a prezentat pentru a afla în mod oficial ce acuzații îi aduc procurorii.
Copos nu a venit astăzi cu un avocat ales, deoarece consideră că nu are motive să își angajeze un apărător în condițiile în care nu a săvîrșit nici o ilegalitate. Omul de afaceri a precizat totuși că este extrem de supărat de situația creată și de faptul că este plimbat la DNA, însă această anchetă este dovada că în România justiția este una independentă și că nu ține cont de funcțiile politice.

Copos, împreună cu președintele Loteriei Naționale și un acționar de la grupul de firme Ana, sînt cercetați în legătură cu vînzarea unor spații comerciale către Loteria Națională, afacere în care statul ar fi fost prejudiciat cu aproape 1 milion de euro. George Copos se consideră însă nevinovat. "Nu am nimic de ascuns", a declarat vicepremierul, precizînd că toate afacerile pe care le-a desfășurat grupul Ana au fost perfect legale.
"Holding-ul Ana și-a plătit tot timpul dările către stat. Nu a avut niciodată nici o datorie. E vorba de zeci de milioane de euro care au intrat în bugetul statului", susține Copos.
Mai mult, el spune că a aflat că va fi chemat la DNA de la Realitatea TV, iar apoi a găsit citația în cutia de scrisori. "Din declarațiile Loteriei Române, știu că au fost efectuate controale de către Curtea de Conturi și Garda Financiară, dar care nu au evidențiat fapte ilicite în achiziționarea bunurilor imobile de la Loteria Română", a adăugat Copos.
Pentru a nu afecta imaginea Partidului Conservator, Copos a confirmat că va depune, în scris, demisia din toate funcțiile deținute în partid. Vicepremierul va rămîne însă în Guvern, subliniind că va renunța la funcție numai atunci cînd va fi găsit vinovat pentru activitatea sa din decembrie 2004 pînă în prezent.
George Copos se consideră nevinovat și susține că este victima unei campanii de denigrare a presei.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU