Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2285 > Intern Nr. 2285 de luni, 23 ianuarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Intern

Val de frig în România

Temperaturi foarte scăzute, -30 și -10 de grade Celsius, îi "amenință" pe români de la începutul săptămînii, avertizează ultimele prognoze meteo ale Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

După ce traficul rutier a fost serios perturbat în ultima săptămînă de ninsori în nordul Moldovei și la munte, vine și rîndul restului țării să înfrunte frigul în următoarele zile. Începînd din noaptea de 22 spre 23 ianuarie, vremea se va răci accentuat în toată țara, diminețile vor fi geroase, temperaturile minime urmînd să fie cuprinse între -20 și -10 grade.
Valori și mai coborîte, pînă spre -25 de grade, sînt prognozate de ANM în nordul Moldovei, în zonele depresionare și în dealurile subcarpatice, iar din cauza vîntului, în Dobrogea, Bărăgan și Moldova, temperaturile vor fi mai scăzute de -31 de grade.

Președintele Traian Băsescu i-a atenționat pe politicienii români că va fi viscol și ger. "Să-și pună lucrurile pe roate ca să nu găsim luni țara sub troiene", a spus președintele Băsescu, într-o emisiune televizată.
Agenții economici și consumatorii casnici din România nu vor avea de suferit ca urmare a diminuării presiunii la gazele importate din Rusia, a declarat, sîmbătă, ministrul Economiei și Comerțului, Codruț Șereș.
Potrivit ministrului Șereș, Gazprom anunțase că, în această perioadă, presiunea la gazele livrate prin punctul Isaccea urmează să fie diminuată, măsura fiind luată de distribuitorii ruși ca urmare a temperaturilor foarte scăzute înregistrate în ultimul timp în Federația Rusă.
Ministrul Economiei nu a exclus posibilitatea ca, în următoarele zile, Dispeceratul Național de Gaze să lanseze către marii consumatori o solicitare de diminuare a cantității de combustibil consumate.

ANM a transmis atenționarea meteo către Guvern, Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Mediului, Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Apărării Naționale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională a Îmbunătățirilor Funciare, Regia Națională a Pădurilor, Hidroelectrica SA, precum și către toate prefecturile.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU