Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2239 > Extern Nr. 2239 de miercuri, 23 noiembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Extern  

Declarație șocantă

Bush a vrut să bombardeze Al-Jazeera

Președintele american George W. Bush a intenționat să bombardeze televiziunea arabă Al-Jazeera. El s-a consultat și cu premierul britanic Tony Blair. Informația șocantă apare în ediția de marți a cotidianului Daily Mirror, care citează o stenogramă a discuției dintre cei doi lideri.

Daily Mirror susține că stenograma, și implicit discuția, datează din 16 aprilie 2004, cînd premierul britanic Tony Blair era în vizită la Washington. Documentul dezvăluie faptul că George Bush și-a exprima [...]


 

SUA

Hillary Clinton: Retragerea din Irak, o mare greșeală

O retragere imediată a trupelor americane din Irak ar reprezenta "  o mare greșeală"  . Sînt cuvintele lui Hillary Clinton, soția fostului președinte american, Bill Clinton.

Acum senator democrat de New York, Hillary îl contrazice chiar pe soțul său. Bill Clinton a folosit săptămîna trecută aceleași cuvinte, referindu-se însă la prezența trupelor și nu la retragerea lor.

Clinton declarase că războiul din Irak e o mare greșeală. Hillary consideră însă că retragerea trup [...]


 

irak

Atentat eșuat în fieful lui Saddam

Un obuz a explodat în timpul ceremoniei de predare a palatelor lui Saddam Hussein de la Tikrit în mîinile autorităților irakiene. Printre participanții la solemnitate se număra și ambasadorul Statelor Unite la Bagdad, Zalmay Khalilzad. Explozia s-a soldat numai cu rănirea ușoară a unei persoane.

Obuzul a explodat în imediata apropiere a locului în care se desfășura ceremonia, stîrnind panică în rîndul asistenței. După incident, festivitățile, care abia începuseră, au fost întrerupte. < [...]


 

Germania

Angela e cancelar

La două luni de la alegerile legislative, Germania are oficial un nou cancelar. 397 de parlamentari din 614 au votat pentru guvernul condus de prima femeie cancelar din istoria țării.

Votul din Bundestag pune capăt unei lungi perioade de nesiguranță politică și aduce în mod oficial la putere marea coaliție de guvernare, formată din creștin-democrați și social-democrați. Așa cum era de așteptat, Angela Merkel a trecut cu bine de votul din parlament, o etapă foarte importantă înainte de [...]


 

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU