Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2246 > Extern Nr. 2246 de vineri, 2 decembrie 2005  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Extern

schimbări după 9/11


Pasagerii vor putea avea în bagaj obiecte ascuțite

Autoritățile americane iau în considerare posibilitatea de a modifica măsurile prin care s-a interzis, după atentatele din 11 septembrie, ca pasagerii curselor aeriene să aibă asupra lor obiecte ascuțite. Aceste schimbări ar urma să fie anunțate, în mod oficial, azi.

Se așteaptă ca îmbarcarea cu anumite obiecte, de exemplu o foarfecă cu lungimea mai mică de 10 centimetri, să fie permisă. Unii membri ai personalului navigant nu sînt de acord cu această relaxare a regulamentelor, motivînd că acestea obiecte ascuțite ar putea fi folosite de potențiali teroriști pentru a răni pasageri sau membri ai echipajului.

Decizia prin care pasagerilor li s-a interzis să se îmbarce avînd obiecte ascuțite asupra lor a fost anunțată după deturnarea celor 4 avioane, în Statele Unite, în atentatele din 11 septembrie 2001, în care aproape 3000 de oameni și-au pierdut viața. Foarfecele și lamele au fost incluse pe o listă cu obiecte interzise în bagajul de mînă, acestea urmînd să fie transportate în cala avioanelor. Acum însă, Administrația pentru Securitatea Transporturilor crede că regulile sînt exagerate pentru că riscul cel mai mare pentru securitatea curselor aeriene îl reprezintă explozibilii, nu obiectele ascuțite.

Acesta este motivul pentru care se dorește ca resursele existente să fie direcționate în acest sens. Decizia trebuie să fie aprobată și de Departamentul Securității Naționale. Potrivit acestuia, după introducerea așa numiților polițiști ai aerului, la bordul avioanelor de linie, a scanării complete a bagajelor, dar și a dotării cu arme a piloților, riscul deturnării aeronavelor de către teroriști a scăzut simțitor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU